tp_snejanka1.jpg

Община Пазарджик продължава програмата за облагородяване на тротоарите край учебните и детски заведения в града, наречена "Цветни стъпки". Кметът на Пазарджик Тодор Попов отново присъства на засаждането на дръвчета след отстраняване на стари дървесни видове по тротоарите край детски градини и училища.
Тодор Попов се обърна към присъстващите родители в детска градина „Снежанка“, където бяха засадени 5 явора – толкова, колкото бяха премахнати при ремонта на тротоара край детското заведение:

"Държах с личното си присъствие да засвидетелствам своето отношение на уважение към децата, към ръководството на детската градина и към Вас, скъпи родители, защото, ако не сме заедно всички ние - Община, ръководството на детската градина и Вие, трудно ще постигнем това, което искаме. А съм сигурен, че искаме едно и също нещо – нашите деца да имат добра физическа среда, където да бъдат обучавани добре и да ги учим да си обичат града, да обичат природата и да обичат своите приятели. Най-важното е да научим нашите деца да бъдат добри хора, а добър човек се става като се правят добри дела. Затова днес исках заедно да направим едно добро дело – засаждането на дръвчета в детската градина. Решихме край всички детски градини, където има стари дървесни видове, които в голямата си част са поизсъхнали, корените им са се разраснали и пречат не само на тротоарната площ, но и на движението по уличното платно, създават проблеми на подземната и на наземната инфраструктура, да бъдат премахнати.
В годините, особено за дърветата, когато се наложи отстраняване дори само на едно дърво, започва невъобразим хейт. Но така е в живота - по-възрастните си отиват, раждат се по-млади. Това е кръговрат. Затова на всяко отрязано дърво ние засаждаме едно или две нови, за да не се нарушава нашата зелена система. И тъй като в случая сме преценили, че този тротоар трябва да бъде открит както за децата, така и за техните родители, майките с колички няма откъде да минават, решихме, че засаждането на дърветата ще бъде в самите дворове на детските градини, а не по тротоарите, за да не пречат. Считам, че така е по-логично и по-нормално.“
Кметът Попов изрази удовлетворението си, че в Пазарджик, по-специално в детското образование, ние сме давани за пример, както и за много други неща, но това е примерът, с който най-много се гордеем. „Това е атестат за нашата работа. И съм много горд, че родителите са на наша страна. Казвал съм, че трябва да правим такива политики, с които да ангажираме децата, но и родителите. Колкото и щури, образно казано, да са понякога идеите.
Недоволни сме, че понякога градът е мръсен, но не може 200 човека от общината да се грижат за чистотата, а 2000 да хвърлят боклуци и градът да е чист. Т. е. детската градина е домът на тези деца, трябва да го поддържаме добър и спретнат и да даваме добри примери. Какъвто си го направим, такъв ще бъде нашият град. Затова благодаря на вас, младите хора. Много съм впечатлен от вас!", завърши Тодор Попов.


tp_snejanka3.jpg
tp_snejanka2.jpg


Loading...