Draginovo_chit_proekt.jpg

Инициативата на НЧ "Методий Драгинов - 1936 г.", с. Драгиново, община Велинград - "За бабите и дядовците ни - с любов и грижа“, стигна до финалното гласуване в Конкурс АГОРА 2020-2021 за читалищна гражданска инициатива. Гласуването е за носител на голямата награда сред петима финалисти, определени в първи кръг от 9-членно жури. Инициативата на читалище в Драгиново е в категория “Солидарност и хуманност.

От РЕКИЦ “Читалища“ – Пазарджик разпространиха апел към културната общественост за подкрепа на читалищната инициатива чрезу гласуване на:
https://forms.gle/zHTrv6B65eM6NkxC9

Инициативата е за подкрепа на възрастни лица на 80 + г. чрез хуманитарна помощ и медицински консултации. В читалището са събрани и пакетирани хранителни продукти и почистващи препарати, които са раздадени от млади доброволци на възрастните хора.

Наред с това, в безопасна среда и на място в читалището, те получават възможност за профилактични прегледи от медицински специалисти. В резултат на инициативата 117 възрастни хора от с.Драгиново получават хуманитарна помощ, а медицинските консултации - 42-ма души.

Снимка: Платформа Агора
Loading...