police_kola_pz.jpg

Служители от полицейското управление в Пещера и участъка в Батак със съдействието на колегите им от РУ-Велинград разкриха извършителите на дръзка кражба.

Снощи в полицейското управление в Пещера се получил сигнал от управител на ведомствена почивна база, намираща се в землището на местността Дъното край язовир „Батак”. Той информирал органите на реда, че неизвестни са проникнали в сградата. Била извършена кражба на метални врати, електрически проводници, няколко легла, плотове от готварски печки и бойлер. Незабавно са проведени заградителни действия, в които се включили екипи на РУ-Пещера, полицейския участък в Батак и колегите им от РУ-Велинград.

В резултат на бързата реакция били спипани 47-годишен ракитовец, 44-годишна жена, с която той живеел, 30-годишен мъж от село Дорково и 20-годишен от Батак. Те превозвали откраднатите вещи с помощта на микробус «Ивеко» и джип „Ленд Ровър“. Четиримата имат криминални прояви и са известни на органите на реда.

Крадците са задържани за срок от 24 часа в ареста на РУ-Пещера. Работата по случая продължава под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.
Loading...