izl_avten_kukeri.jpg

Народно читалище“ Н. Й. Вапцаров“ в село Бъта спечели конкурса за най-автентична снимка на кукери. Конкурсът е по инициатива на Фондация „Арт Ангел“ с председател Илиян Кузманов и се реализира с подкрепата на Община Пазарджик и РБ „Никола Фурнаджиев“- Пазарджик. Идеята е да се съхранят традиционните древни ритуали, както и да се покаже силата и ефективността на социалния бизнес.

Фондация „Арт Ангел“ осигури наградите – фотоапарат „Сони“ на стойност 1500 лв за първото място и две награди по 150 лв.- за Неделка Байдова от с.Виноградец и за Никола Пенов от с.Варвара.

За наградените директорът на Регионална библиотека „ Н.Фурнаджиев“ Лъчезар Риков дари енциклопедии на Пазарджик. В конкурса участваха над 110 фотографии – от читалищата в Бъта, Овчеполци, Варвара, Виноградец, Церово, Боримечково, както и от много граждани. За уважилите събитието имаше специални изпълнения на пиано от Витомир Кръстев, а сред гостите бяха и младите таланти от Театър “Приятели“ с ръководител актьорът Александър Братоев към Младежки дом в Пазарджик. Илиян Кузманов беше подготвил като подарък книгата си „Ако срещнеш Буда-убий го!“

Изложбата е експонирана във фоайето на втория етаж на библиотеката и всеки, който има желание, може да я посети.  При откриването на изложбата бе представена предпремиерно корицата на неиздадена книга – „Дяволът – аз го познавам“ на Илиян Кузманов. Благодарение на издателството и авторът наградените получиха книгата още преди премиерата ѝ.


izl_avten_kukeri2.jpg
izl_avten_kukeri3.jpg


Loading...