voley_shampion22.jpg

СНИМКА: Национална волейболна лига (НВЛ), startphoto.bg

Волейболният "Хебър" написа поредната златна страница в историята на пазарджишкия спорт. И то каква! За втора поредна година шампион на България. По възможно най-убедителния начин - 30 победи от 30 възможни срещи.

Момчетата на Камило Плачи не дадоха никакъв шанс на "Нефтохимик" и спечелиха финалната серия с 3-0 победи. Снощи в бургаската зала "Младост" кметът Тодор Попов връчи медалите на шампионите. А тази вечер купата пристига в Пазарджик. Посрещането ще е от 18:30 часа пред зала "Васил Левски". И ще е отново празник за града, както миналата година, както и предишните, когато печелеше Купата на България.
Но през тази постигна т. нар. требъл - титлата в Ефбет Супер Волей, а по-рано този сезон - Суперкупата и Купата на България. Освен всичко това - и историческо първо участие в Шампионската лига, където отборът на Пазарджик се класира на второ място в груповата фаза, отстранявайки преди това гръцкия гранд "Олимпиакос". А какво по-голямо признание за едно начинание, чийто резултат е да представи по най-достойния начин българския волейбол и българския спорт на европейската сцена. И за което кметът Тодор Попов неведнъж е повтарял, че през есента на 2016 година никой не му е повярвал, когато оповести, че се основава боеспособен професионален мъжки волейболен тим, който за малко време ще се трансформира в незаобиколим фактор на волейболната карта на страната.Но още по-голямото признание е признанието на вярната и многобройна публика, "пукаща" по шевовете зала "В. Левски" при всеки домакински мач. И докато кметът Тодор Попов пътува с момчетата и купата, председателят на Общинския съвет Хари Харалампиев поздрави президента на клуба Александър Иванов за грандиозния успех в началото на днешното заседание на местния парламент. А там все ще се намери някой да омаловажи успеха, съпоставяйки го с неговата цена. А цената Пазарджик да представя достойно България на международно равнище е ... безценна. Безценна е и заради младото поколение, което има своите идоли тук, в Пазарджик. Интересът към паралелката по волейбол във възстановеното Спортно училище е неимоверен. Повече от оптимистично е, че можеш да видиш деца и младежи, които на спортни площадки или просто в паркове и на улицата играят... волейбол.

 

 

 

 
Loading...