voley_shampion22_1.jpg

С много емоции пред спортна зала "Васил Левски" бе посрещната шампионската купа на Ефбет Супер Лигата по волейбол за мъже. Стотици пазарджиклии приветстваха състезателите и спортно-техническия щаб на волейболен клуб "Хебър", спечелили по безапелационен начин за втора поредна година титлата.


Кметът Тодор Попов благодари на феновете и на всички, допринесли за грандиозния успех. Той припомни: "Преди няколко години никой, освен аз и още няколко човека, не вярваше, че може да постигнем нещо такова."

И продължи: "Но това е още едно доказателство, че когато човек има ясен план, има стратегия, намери правилните хора и има амбицията и хъса да направи нещо, той го прави. Винаги съм казвал: Когато искаш да направиш нещо, ти намираш решенията , когато не искаш - си намираш оправданията. Ние в нашия град сме доказали, че сме победители. На нас нищо друго, освен първото не ни отива. На това учим децата си. Затова нашият град е с най-много спортни клубове - 46, които развиват 38 вида спорт. Няма спорт, който да не се развива в нашия град. На всички тези клубове Общината помага. На всички тези клубове вече е направена необходимата материална база, с много малки изключения. До края на следващата година ще бъде най-добрата в България. Затова ние сме единственият град, който печели между 1800 и 2000 медала от нашите спортисти всяка година - от държавни, балкански и европейски състезания. Няма друго такова нещо в България. Няма и да има. Тук го има, защото ние работим 10 години за това. Защото всяка година надграждаме и всяка година правим нещо много важно - създаваме манталитет на нашите деца. Искам те да са амбициозни, да са здрави, защото спортът е здраве, да са нахъсени, да имат дух на победители и така да растат добри хора. Защото спортът е здраве, дисциплина, самодисциплина, амбиция, хъс, феърплей, уважение към противника. Създава качества, които ще им бъдат полезни в живота.
А този отбор е лицето на всичко това. Искам да имаме самочувствието, че сме най-добрите. И ще бъдем да бъдем такива във волейбола. Аз ви обещавам, че следващата година ще сме още по-добри". Така с увереност в бъдещите успехи Тодор Попов призова присъстващите с радост в сърцето да посрещнат героите.

Със скандирания на имената бяха посрещани един по един състезателите, треньорите,медицинските и технически специалисти в клуба. Последен с купата пред публиката излезе капитанът на отбора Иван Станев, посрещнат от дълги скандирания "Шампиони!Шампиони!" След което всеки имаше възможност да се снима с купата или с някой от своите любимци.


voley_shampion22_2.jpg
voley_shampion22_3.jpg
voley_shampion22_4.jpg
voley_shampion22_5.jpg


Loading...