abiturienti_narushenie.jpg

След като вчера в една от пазарджишките фейсбук групи бе публикувана снимка на младежи, висящи от прозорците на движещ се джип по улиците на Пазарджик. служители на сектор "Пътна полиция" при ОДМВР-Пазарджик са предприели действия за изясняване на случилото се. Установена е самоличността на водача на автомобила, както и пътуващите с него. Съставени на общо пет акта за установяване на административни нарушения на Закона за движение по пътищата.

От ОДМВР-Пазарджик напомнят на всички завършващи училище абитуриенти, че движението по улиците по подобен начин крие много рискове за техния живот и здраве, за здравето и живота на останалите участници в движението. „Винаги сме подкрепяли разумната младежка еуфория и приповдигнато настроение от успешното приключване на средното си образование, но няма да бъдат толерирани нарушения на правилата за безопасност. Обръщаме се и към всички родители за повече контрол над тийнейджърите по време на управление на моторни превозни средства. Апелираме и гражданите към бдителност“, завиха от Полицията в Пазарджик.

Ако граждани станат свидетели на подобни случаи, при възможност да ги документират с мобилните си телефони, а след това незабавно да известят органите на полицията по местоживеене или да подадат сигнал на телефон 112, заявиха още от Полицията.
Loading...