evrodesk2022.jpg

Европейската мрежа Евродеск, в която участват над 1200 младежки организации, има свое представителство в Пазарджик, което според избраната терминология е наречено Евродеск мултиплаер, а по същество ще предлага информация, подходяща предимно за младите хора относно възможностите в Европа за стажове, обучения, работа, доброволчество, конкурси, кампании и много други. Това стана ясно днес на пресконференция в Областния информационен център в Пазарджик.

"Мрежата „Евродеск“ е създадена през 1990 г. от Европейската комисия за подкрепа на Програма „Еразъм+“, която има за цел да подпомага разпространението на информация по въпросите на образованието на младежта, да повишава осведомеността относно европейските възможности и насърчава младите хора да станат активни граждани. Мрежата „Евродеск“ се управлява от национални партньори, за България национален партньор по мрежата е Центърът за развитие на човешките ресурси (ЦРЧР)", съобщи на пресконференцията в ОИЦ-Пазарджик Вили Тодорова, представител на Евродеск мултиплаер – Пазарджик.

На 9 май 2022 г., от 11:00 часа, на площад „Константин Величков“, Евродеск мултеплаер – Пазарджик и Областен информационен център – Пазарджик организират открита приемна по повод 9-ти май Ден на Европа и Европейска година на младежта 2022 г. Целта на кампанията е да се популяризират младежките информационни услуги на мрежата Eurodesk, работата на Евродеск мултиплаер – Пазарджик на местно ниво, както и възможностите за финансиране от Европейските структурни и инвестиционни фондове (ЕСИФ).
Loading...