dragomir_stoinev_bcvo1.jpg

Зам.-председателят на ПГ “БСП за България“ Драгомир Стойнев участва в тържествата, посветени на 146 - та годишнина от Априлската епопея в Брациговски въстанически пункт.

Заедно със зам.-областния управител на Пазарджик Петя Цанкова и кметът на община Пещера Йордан Младенов той изгледа възстановка на събитията от Априлската епопея през 1876 г. и обявяването на въстанието, представена от самодейци към Народно читалище „ Васил Петлешков“ в Брацигово. Възстановката беше показана пред жители и гости на родопското градче на площад „Синджирли бунар“.
„Историята и моментите на безмерна подвиг и обединение на българите трябва да са вечен маркер за нас. Каквито и трусове да преживяваме в модерно време, е нужно винаги да мерим реакциите си с примера от миналото – България е над всичко и българите имат сила, когато да обединени“, каза Драгомир Стойнев.
Тържествената вечер продължи с приемане на почетния караул, поднасяне на венци и поклонение пред паметника на Васил Петлешков в парк “Априлци“ в града. В тържествената заря-проверка участваха представителни формирования на 101- ви Алпийски полк - Смолян и оркестърът на Военно-въздушните сили.
Гости на тържествата бяха народни представители от област Пазарджик, кметове на общини и кметства, ръководители на държавни институции, представители на българското войнство и свещеници от българската православна църква.


dragomir_stoinev_bcvo2.jpg


Loading...