volan.jpg

За пострадала жена при пътно-транспортно произшествие съобщиха от ОДМВР-Пазарджик. Сигнал за катастрофата е получен вчера рано сутринта. 62-годишен мъж от Доспат е управлявал лек автомобил «Дачия» по посока от село Карабунар към гр.Септември. Приближавайки кръгово кръстовище в землището на септемврийското село Бошуля, мъжът загубил управление над возилото. Колата напуснала платното за движение и се озовала в канавката. В резултат на това е пострадала возеща се в автомобила 60-годишна жена от Девин. Тя била транспортирана с линейка до МБАЛ-Пазарджик с фрактура на гръбначен прешлен, но без опасност за живота. На местопроизшествието е извършен оглед от дежурна група при РУ-Септември, образувано е досъдебно производство.

От ОДМВР-Пазарджик съобщават още за случай със разкрит 8-годишен крадец. В хипермаркет в Пазарджик той успял да открадне от чантата на възрастна жена сумата от 65 лв и дебитна карта. С момчето работи инспектор «Детска педагогическа стая».

 Продължава работата по документиране на посегателствата на двама извършители на кражби от територията на брациговското село Козарско. Както вчера беше съобщено, двама апаши-гастрольори бяха задържани от служителите на група „Криминална полиция“ при РУ-Пещера. Те проникнали в кафе-аперитив и в цех за тестени изделия, собственост на частни фирми в същото село. От обектите липсвали оборотни пари и различни видове хранителни продукти.

Екипи на РУ-Пещера и участъка в Брацигово извършили оглед на местопроизшествията. Служители на група „Криминална полиция“ започнали усилена работа и скоро попаднали в дирите на извършителите.

Оказало се, че това са 21-годишен мъж и негов 16-годишен съучастник, и двамата от Кричим. По време на оперативните действия с двамата полицаите установили, че в същата нощ те са извършили посегателства над микробус и три леки коли паркирани на улици в населеното място. След като успели да проникнат във возилата, извършили кражби на различни неголеми суми пари, съхранявани от техните собственици. По случаите се водят досъдебни производства под надзора на Районната прокуратура в Пазарджик.  
Loading...