m_kuzev.jpg

С провокиращото „Think/Мисли” започва видеото към най-новия проект на школата на Марин Кузев и Светозара Кузева. В центъра му е скулптура, която е сътворена за шест месеца по време на изолацията.

„Целта на проекта бе по време на дистанция и онлайн обучение да се обединим чрез езика на изкуството и да изразим нашите мисли по отношение на бъдещето на света, нещо, в което самите ние, чрез своите мисли и действия, имаме пряко участие. Произведението заснехме на сцената на най-старото читалище в града – „Виделина”. В проекта участваха 30 деца на възраст от 6 до 16 години. Целият процес на създаването - от рисунките върху листа, скулптурирането на главата и заснемането на филма показа един нов, вълнуващ и непознат път на децата за реализиране на произведение на изкуството с различни параметри и формат”, сподели Марин Кузев.

Човешкото съзнание вълнува авторите и участниците в проекта:
Our consciousness is our world
where each thought has its place.
And our planet is our home where this world is situated.

(„Нашето съзнание е нашият свят,
където всяка мисъл има своето място.
И нашата планета е нашият дом, където се намира този свят". )

Текстовете към клипа са на английски език и това ще даде възможност на творбата да достигне до по-широка публика.

„Това е проект, който въплъщава нашата реакция и енергия през тази една година. Голямата ни цел беше да направим така, че децата да се почувстват част от нещо по-голямо, проект, чрез който да усетят, че могат да въздействат и с други изразни средства, извън рамките на белия лист...и извън изолацията”, споделят двамата творци – автори на идейния проект. Заснемането и режисурата на клипа са на Димитър Попов.

Линк към клипа >>>


m_kuzev2.jpg


Loading...