profilink.jpg

В Тракия икономическа зона започна изграждането на високотехнологичен завод за алуминиеви профили за прозоречни решения и фасади. Инвестиционният проект се реализира от фирмата-майка „Интерлинк Груп“ АД, а самото производство ще осъществява дъщерното дружество „Профилинк“ ООД. Изпълнител на обекта е „Сиенит строителна група“ ЕАД, а проектът е поверен на арх. Георги Стоянов, управител на "Архитектурно дизайнерско студио".

Предприятието ще бъде изградено на терен в с. Радиново, в индустриална зона „Марица“, част от Тракия икономическа зона. Размерът на инвестицията възлиза на 39 705 000 лв. Общата площ на терена е 200 000 кв.м., върху част от която до лятото на следващата година ще бъде изградено първото предприятие от 22 500 кв. м. Първоначално то ще е с годишен капацитет 10 000 тона алуминиеви профили с широки архитектурни решения.


По план до първия завод в рамките на 5-10 години трябва да бъдат построени още 3 производствено-складови халета. По своите параметри базата на „Профилинк“ се очертава като най-голямата в този сектор на Балканския полуостров.
Министърът на икономиката Лъчезар Борисов връчи днес сертификат за инвестиция клас „А“ по реда на Закона за насърчаване на инвестициите на Здравко Линкин, председател на Съвета на директорите „Интерлинк Груп“ АД.


„Заводът ще бъде smart, с висока степен на автоматизация.“, съобщи днес пред медиите председателят на СД на „Интерлинк груп” АД Здравко Линкин. „Ще бъдат разкрити 150 нови работни места. Ако тази инвестиция се беше случила преди няколко години, тогава щяха да ни трябват минимум 500 души персонал. Първоначалните ни намерения бяха новият завод да бъде позициониран извън България, но се оказа, че е по-скъпо и трудно за управление като производство. Благодарим на всички институции и на екипа на Тракия икономическа зона, които много помогнаха за реализиране на този проект“, допълни предприемачът. „Целта ни е да се конкурираме със световно известните производители на този тип прозоречни системи. И да ги изпреварим“, подчерта Линкин. „Профилинк“ ООД в момента е в топ 10 на европейските производители на PVC профили.
Loading...