frezkoliada20220530.jpg

Страхотни баскетболни битки в турнира за момчета - 13- и 14-годишни, видяха зрителите на Фрезколиадатурнира в Пазарджик. Двубоите се проведоха в новата зала “Иван Симеонов” в Зоната на здравето, като домакин беше баскетболен клуб „Хебър”.

На откриването присъстваха кметът на Община Пазарджик Тодор Попов и председателят на “Младежки спортен клуб Пазарджик спортува” Ренета Камберова, която символично хвърли и първата спорна топка за началото на надпреварата. Минути преди старта на турнира олимпийската медалистка благодари на всички отбори за участието, както и на организаторите на „Фрезколиада” в лицето на „Лакрима” и тяхната марка „Фрезко”, както и Община Пазарджик.

На първо място в турнира завършиха момчетата от Хасково с треньор Виктор Колянов. Съвсем логично за най-полезен играч (MVP) бе изран състезателят от отбора победител – Ангел Аврамов.

Един от най-перспективните млади играчи на „Хебър” – Цветомир Рангелов, стана най-резултатен състезател на турнира. Той също получи купа за индивидуалния приз.
За най-добър борец под коша бе определен баскетболистът на „Левски” Георги Титрийски, а Най-добър защитник стана Георги Ангелов от „Академик Бултекс 99” (Пловдив).

Крайно класиране:
1.Хасково
2.Левски
3.Академик Бултекс 99 (Пловдив)
4.Хебър (Пазарджик)

Индивидуални призове:
Най-добър състезател (MVP) – Ангел Аврамов (Хасково)
Най-добър реализатор – Цветомир Рангелов (Хебър)
Най-добър борец под коша – Юлиян Титрийски (Левски)
Най-добър защитник – Николай Николов (Академик Бултекс)


frezkoliada20220530a.jpg


Loading...