tennis_favorit.jpg

Симеон Терзиев, Александър Лазов и Мартин Димитров постигнаха победи във втория ден на турнира от веригата UTR Pro Tennis Tour в Пазарджик.

Терзиев се наложи с 6:3, 6:4 над Пиер Фавр от Франция, който е номер 703 в световната ранглиста. Александър Лазов се наложи с 6-3, 6-2 над №486 в света Йохан Татло (Франция), а Мартин Димитров победи №693 в света Ронан Жонкур (Франция) със 7-5, 1-6, 6-2. Загуби допуснаха днес Динко Динев, Антъни Генов и Симон-Антъни Иванов.

България е първата страна в Централна и Източна Европа, която получава правото да домакинства на тази надпревара. България е втората страна в Европа след Испания, която получи правото да домакинства състезания от тази верига. През 2021 г. е планирано да бъдат проведени пет турнира у нас - три за мъже и два за жени. Домакин на всички тези турнири ще бъде базата на Тенис клуб "Фаворит", град Пазарджик. Основен партньор на БФТ и ТК „Фаворит" за домакинството е Община Пазарджик.

Всеки един от турнирите от веригата UTR Pro Tennis Series е с награден фонд от 20 000 долара, който се разпределя между всички участници в основната схема на съответния турнир. Тенисистите са разпределени в четири групи от пет състезателя. Във всяка група се играе всеки срещу всеки във формат 2 от 3 сета.

Ето резултатите от 30.03.2021 г.
Група „А"
Антъни Генов - Лука Бурже (Франция) 3-6, 5-7
Аристотелис Цанос (Гърция) – Жул Мари (Франция) 6-1, 6-3
Група „Б"
Александър Лазов - Йохан Татло (Франция) 6-3, 6-2
Мартин Димитров - Ронан Жонкур (Франция) 7-5, 1-6, 6-2
Група „С"
Динко Динев – Хуан Баутиста Отегул (Аржентина) 1-6, 1-6
Симон-Антони Иванов - Тома Лоран (Франция) 2-6, 6-4, 1-6
Група „D"
Симеон Терзиев – Пиер Фавр (Франция) 6-3, 6-4
Илия Синтари (Молдова) - Юри Дзавакиен (Украйна) 6-1, 6-2

Директор на първия UTR турнир е Даниел Ангелов, а главен съдия е международния ни рефер Веселина Донева.

В съответствие с действащите в момента в страната противоепидемични мерки, турнирът ще се проведе без публика, но всички срещи могат да бъдат наблюдавани на живо на сайта на UTR Pro Tennis Tour: https://www.myutr.com/ptt
Loading...