as010622_1.jpg

На 1-ви юни – Международния ден на детето в Административен съд – Пазарджик се проведе инициативата „Председател на Административен съд – Пазарджик за един ден – 15 години административни съдилища“.

Гост на съда бе Вили Ликова - ученичка в XIв клас на Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт – гр. Пазарджик и представител на първия випуск на специалността „Съдебна администрация“. Под ръководството на председателя на съда - госпожа Шотева любознателната млада дама влезе за няколко часа в ролята на председател на Административен съд – Пазарджик. Тя се запозна отблизо със служебните задължения на един председател на съд, както и с професията на административния съдия. Проследи пътя на едно дело от подаването на жалбата в служба „Регистратура“, разпределянето на делото чрез програмата за случайно разпределение, обработването на съдебните книжа в съдебното деловодство, разглеждането на делото в открито съдебно заседание, до приключването и архивирането му. Участва в симулативен съдебен процес в ролята на съдия-докладчик по данъчно дело, с която роля се справи много убедително.
В края на работния си ден като председател, за добре свършената работа, Вили Ликова получи заслужени награди – грамота председател за един ден, флаш памет, тефтер и химикал с лого на съда. Председателят на съда госпожа Шотева пожела на умното и амбициозно момиче да сбъдне мечтата си да стане съдия.

Снимки: АС-Пазарджик


as010622_2.jpg
as010622_3.jpg


Loading...