noz.jpg

Скандал между две групи съкварталци в Ракитово приключи с намушкване, а в последствие и със смъртта на един от тях, съобщи говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Скандалът е започнал във вторник вечерта пред къща в ракитовската махала „Запад“. Група жители на квартала се спречкали помежду си. Напрежението ескалирало и разпрата прераснала в сбиване. Конкретният инцидент е станал в къщата на 30—годишен мъж, който афектиран от случващото се, взел кухненски нож и нанесъл прободни рани на двамата 35-годишни опоненти. Пострадалите са транспортирани и настанени в МБАЛ-Велинград. За съжаление, малко по-късно единия от тях е починал. Другият е с повърхностни рани и наранявания и без опасност за живота.

След получаване на сигнал за случилото се на мястото незабавно са изпратени дежурни екипи на полицейския участък в Ракитово и Районното управление във Велинград. Извършен е оглед на местопроизшествието, иззети са веществени доказателства, имащи отношение към извършеното престъпление. За случилото се незабавно е уведомен дежурен прокурор от Окръжната прокуратура в Пазарджик. В ареста за срок от 24 часа са задържани авторът на пробождането – М.К. на 30 години, неговият 52-годишен баща и 31-годишен брат. Извършителят е криминално проявен. Срокът на задържането на извършителя е удължен с постановление на наблюдаващия прокурор със 72 часа.
Loading...