voley_al_petkov.jpg

Младите волейболисти на "Хебър" вървят по шампионския път на мъжкия волейболен тим на клуба. Те спечелиха сребърни отличия в Държавното първенство за кадети (състезатели, родени 2005/2006 година) след като на финала отстъпиха на Левски с 0:3 гейма. Двама от тях – разпределителят Рангел Витеков и либерото Слави Кофов попаднаха в Идеалния състав на първенството, като бяха отличени с индивидуални награди.


Пред BGvolleyball.com старши-треньорът на "Хебър" Александър Петков заяви, че е изключително доволен от постигнатия успех, като отбелязва, че над десет години отборът в тази възраст не е стигал до финали.

"Виждам добра перспектива в тези момчета. Особено разпределителят Рангел Витеков, либерото Слави Кофов и диагоналът Иван Сарафов, ако продължат така успешно и Камило Плачи продължи да ги вика в разширения мъжки отбор, ще има приемственост и "Хебър" ще се радва на собствени попълнения. Защото допреди няколко години в Пазарджик нямаше мъжки отбор и перспективните деца отиваха в други клубове след младша и старша възраст. Сега вече почваме да ги задържаме. Надявам се в скоро време школата да започне да дава млади попълнения в мъжкия отбор", споделя още Сашо Петков.

Снимка:BGvolleyball.com
Loading...