pojar_u4_2.jpg

В изпълнение на целите на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” – МВР и Националния календар за изяви по интереси на децата на Министерството на образованието и науката през периода април-юни 2022 г. бяха организирани няколко мероприятия от РДПБЗН- Пазарджик в партньорство с РУО Пазарджик, училища и детски градини на територията на областта, обобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик:

Проведен е конкурс за детска рисунка на тема „С очите си видях бедата”, в който са участвали 232 млади художници с 234 творби. Рисунките са оценени от комисия и класираните общо 18 творби на първо, второ и трето място са изпратени за участие в националния етап на конкурса.

В периода май-юни 2022 година е проведено областно ученическо състезание по „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации“. В състезанието са взели участие представителни отбори от всичките 12 общини на територията на областта.
На първо място се класира отборът на ОУ „Свети Патриарх Евтимий“ град Пещера, на второ място отборът на СУ“Методий Драгинов“ с. Драгиново, община Велинград, на трето място е отборът на ОУ“Проф. Марин Дринов“ гр. Панагюрище.
Отборът на ОУ „Свети Патриарх Евтимий“ град Пещера ще представя област Пазарджик в националния етап на състезанието, което ще се проведе от 27-ми до 29-ти юни в град Велико Търново.

На ХХI републикански състезания на младежките противопожарни отряди „Млад огнеборец“ в к.к. „Албена“ област Пазарджик е представена от отбора „Млад огнеборец“ към СОУ „Нешо Бончев“ град Панагюрище.
Десетте млади огнеборци заеха 7-мо място в комплексното класиране от 28 участващи отбора от всички области в страната, което е най-доброто класиране на отбор от област Пазарджик в последните десет години.

 

 

 
Loading...