vg2022praznitsi.jpg

Тазгодишното издание на Велинградските празници на културата започва на 2 юли, когато е и Денят на Велинград. За 49-ти път централният площад „Николай Гяуров” ще бъде сцена на различни изяви от 2 до 9 юли /включително/.

Община Велинград е предвидила в програмата редица интересни събития: кино под звездите, пленер „Музика и багри”, детските „Синьо лято“ и „Весела ваканция”, литературни вечери, изложби, лятно училище „Да съхраним красотата на миналото”- дърворезба, грънчарство и тъкачество, както и концерти на прекрасните ни и даровити местни таланти. Аниматорите от ПГИТ „Алеко Константинов” -“G Team Animation” ще забаляват малки и големи с детска дискотека с любимите Мини и Мики Маус.

Сред акцентите в програмата са концертите на обичаните от всички Владимир Ампов-Графа, Миро, Дивна, Николай Учкунов, Кирил Хаджиев-Тино от „Гласът на България”, ансамбъл „Чинари” и велинградския талант Калина Десподска.

Денят на Велинград ще започне в 9:00 часа с тържествена света литургия в храм „Успение Богородично”, след която от 10:00 часа в залата на ЦПЛР-ОДК ще продъжи XII Международен фестивал за млади изпълнители на популярна музика и танци „Дъга над Клептуза”. От гражданско сдружение „За теснолинейката” са организирали пътуване „С малкия влак в деня на Велинград”, който ще бъде посрещнат на ж.п. гарата в 10:15 часа.

Официалната част и същинското откриване на културните празници ще започне от 19:00 часа пред сградата на Общинска администрация, където по традиция с парад-дефиле Представителен духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев” ще поведат официалните лица и гости към пл. „Николай Гяуров”. Сцената ще бъде изпълнена с изявите и шоу програмите на нашите самодейци, които ще изнесат празничен спектакъл „С Велинград в сърцето”. Гост участник в първия ден от празниците ще е Владимир Ампов-Графа, който ще поднесе на феновете си истинско музикално преживяване.
Loading...