police_kola_vecher_dazd.jpg

Двама братя са задържани за нанесен побой над полицейски служител. Сигнал за случая е постъпил в събота около 22.00ч. на спешния телефон-112. По първоначални данни от подалите сигнала граждани, в центъра на пазарджишкото село Пищигово бил намерен мъж в безпомощно състояние. Той е транспортиран с линейка в МБАЛ-Пазарджик, където по-късно е установено, че е служител на ОДМВР-Пловдив. Той е оставен за лечение в ОАРИЛ с тежка черепно-мозъчна травма и опасност за живота.


Пристигналите на място полицаи установили, че в събота вечерта е възникнал скандал между 34-годишния полицай, който по това време не бил на работа, и шумна компания празнуваща в заведение. Рочерпените мъже нанесли жесток побой на служителя с удари с ръце и крака в главата. След побоя го оставили в безпомощно състояние на улицата.

За разследване на случилото се на територията на селото са изпратени екипи на РУ-Пазарджик, ОДМВР-Пазарджик и сектор „Специализирани полицейски сили“ при ОДМВР-Пловдив. В резултат на проведените съвместни действия са задържани двама братя на 39 и 33 години, и двамата от село Пищигово. За случилото се е уведомен дежурен прокурор от Районната прокуратура в Пазарджик. По време на полицейската операция на територията на селото е задържан и 55-годишен мъж. Униформените установили, че в лекия му автомобил „Хонда“ има монтирана система за светлинна и звукова полицейска сигнализация. Работата по документиране на случая продължава под надзора на прокурор, води се досъдебно производство.
Loading...