det_ploshtadka_stadiona2022c.jpg

Най-голямата и най-новата детска площадка в Пазарджик беше открита с детски празник и игри, в които се включиха много деца. Голяма част от тях бяха от Детска градина „Юрий Гагарин”. Заедно с актьорите от пазарджишкия театър Детелина Стойчева и Людмила Даскалова децата играха на „Папе, пате, гъска” и криеница, опитвайки се да изненадат кмета Тодор Попов при пристигането му на площадката.

Det Ploshtadka Stadiona2022d

Кметът на Пазарджик благодари на изпълнителя на проекта за детската площадка и на екипа си и подчерта, че това е не само най-голямата детска площадка в Пазарджик, но и площадка, на която част от съоръженията са за деца с увреждания, така че те да могат да играят наравно с връстниците си. Средствата за тези съоръжения са от икономията от новогодишната заря.

„Щастлив съм, че днес имаме възможност да открием най-голямата детска площадка в Пазарджик, защото децата го заслужават. Щом на децата им харесва нещо, всички ние – по-големите пораснали деца, сме щастливи, защото това е още един щрих от целта ни да превърнем и тази част на града в едно привлекателно място за спорт и отдих. Нашата амбиция е целият този парк да продължим да го развиваме. На този етап мога да споделя, че замисляме реализацията на още три големи проекта, които ще се позиционират на тази територия. А в утрешния ден ще открием вторият открит плувен басейн и, както си му е традицията, вместо с рязане на лента, ще го открием с един, казано по пазарджишки, далъдър в басейна”. Това заяви кметът Тодор Попов. Изненада на място му поднесоха част от състава на мажоретките от „Мистерия”. Те му благодариха за подкрепа и споделиха, че след европейската титла усилено се готвят за световното първенство. Подарък от тях получи и председателят на Сдружение „Пазарджик спортува” Ренета Камберова с признанието, че мажоретките много я обичат и тя е част от семейството на „Мистерия”.

„Вие сте нашата запазена марка в този вид спорт, който сега се развива и добива все повече популярност. Надявам, че ще ни зарадвате и със следващото си представяне”. С тези думи кметът Тодор Попов се обърна към мажоретките и им пожела успех в предстоящите им изяви.

Det Ploshtadka Stadiona2022e


det_ploshtadka_stadiona2022a.jpg
det_ploshtadka_stadiona2022.jpg
det_ploshtadka_stadiona2022b.jpg
det_ploshtadka_stadiona2022f.jpg


Loading...