Fotokonkurs_foierv2022.jpg

Ясни са победителите от фотоконкурса за „Най-добра снимка на фойерверки” от Международния фестивал по фойерверки, който се проведе в Панагюрище от 10 до 12 юни.

Припомняме, че конкурсът бе разделен в две категории – „Фотография с фотоапарат” и „Мобилна фотография”. Всеки автор имаше право да участва с до 5 свои снимки.

Общо 29 фотографи изпратиха свои снимки, за да се включат в съревнованието  - съответно 9 във „Фотография с фотоапарат” и 20 в „Мобилна фотография”. Общият брой на фотосите допуснати за участие в конкурса е 102.

След разглеждане на снимките на всички участници в творческата надпревара, жури в състав: д-р Николай Радулов (вестник „Време”, Фото клуб Панагюрище), Нено Иванов („Огнена хризантема” ЕООД) и Костадин Костадинов (Фото клуб Панагюрище), взе следното решение за вида на призовите тройки в двете категории, както следва:

 

Категория „Фотография с фотоапарат”

1.Николай Гареев

Fotokonkurs Foierv2022 1ff

2.Нина Истревска

Fotokonkurs Foierv2022 2ff

3.Радослав Джунов

 Fotokonkurs Foierv2022 3ff

Категория „Мобилна фотография”

1.Галя Иванова

Fotokonkurs Foierv2022 1mf

2.Данислав Атанасов

Fotokonkurs Foierv2022 2mf

3.Светозара Крайчева

 Fotokonkurs Foierv2022 3mf

Призът „Избор на публиката” грабна Николай Гареев. На страницата на конкурса във фейсбук, неговият кадър събра 304 гласа (към 23,59 ч. на 26 юни), с което завоюва безапелационно наградата за най-харесвана снимка.

Отличените фотографи ще получат специални грамоти и предметни награди осигурени от организаторите.

 

Фотоконкурсът се провежда за първа година, като идеята е да стане съпътстващо събитие на Международния фестивал по фойерверки в Панагюрище. Идейни вдъхновители и организатори на конкурса са „Огнена хризантема” ЕООД и Фото клуб Панагюрище. През следващите издания на конкурса се очаква той да стане още по-мащабен, както по брой участници, така и на спонсори и награден фонд.

Забележка: Снимките са собственост на техните автори и са предоставени за публикуване от Фотоклуб-Панагюрище, който е организатор на конкурса.
Loading...