gerb_bb20220702a.jpg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов и цялата парламентарна група проведоха среща с обществеността на Пазарджик. Преди срещата лидерът на ГЕРБ по покана на кмета на Пазарджик Тодор Попов разгледа последните реализирани с подкрепата на предишното правителство обекти – Зоната на здравето и откритите плувни басейни на плувен комплекс „Балона“.

Бойко Борисов говори през обществеността на Пазарджик в препълнената зала „Маестро Г. Атанасов“, като неколкократно беше прекъсван с скандирания с неговото име, „Победа!“ и „Избори!“. Лидерът на ГЕРБ започна с честитка за рождения ден на Кирил Ананиев, който също беше сред присъстващите на сцената, а първата, засегната от него тема, беше за приетия буквално преди ден държавен бюджет.
„Бюджетът беше приет благодарение на това, че опозиционните сили имаха и опит, и мъдрост. Можеше дори да развалим кворума и да не получат бюджет. За нас обаче, когато нещо е важно за държавата, се отнасяме по коректен начин. И благодарение на Ананиев и другите колеги, беше приет един изцяло нов бюджет, в който успяхме да защитим, доколкото може, интересите и на полицаите, и на пожарникарите, и на лекарите, и на медицинските съсловия, на вероизповеданията, на църквите, манастирите, джамиите и другите от това безумие да плащат индустриален ток. Църквичката плаща като фабрика – и това е година и половина Промяна! Благодарение на тези хора - Бойко Борисов посочи групата депутати зад себе си – 59 депутати не мръднаха, защитихме и общините! Спечелих маса басове с приятели, че за година няма да построят и къщичка за птички, велоалея няма да построят, ни магистрала, ни тунел, ни мост, нито ферибот, нищо! Факт! С бюджета успяхме да спасим поне следващите няколко месеца!“. Това заяви лидерът на ГЕРБ и продължи по темата бюджет:
„С новия бюджет спряхме инфлацията. Защото инфлацията идва от високата цена на тока за бизнеса. Токът може спокойно да се върне на 100 лева. Имаме редкия шанс да имаме рафинерия, която да ползва евтин петрол. И с цените на бензина ще се справим, и с цената на газа, и с цената на тока – махайки посредниците. Относно ресурсите на България – имаме находища за конвенционален газ, румънците черпят от общия ни блок, а ние не го правим! България е първа по находища на шистов газ, а вече има технологии, които са щадящи природата. Свикайте експерти, защото може да се окаже, че спим на злато. Има технологии, които да не вредят, иначе цяла Америка няма да добива шистов газ. И вместо да внасяме, ще изнасяме. Възлагам ви го! Поканете специалистите без значение от коя партия са!“. С тези думи Бойко Борисов възложи на Делян Добрев да започнат работа по възможността за добив на шистов газ в България.
Бойко Борисов коментира като популястка и неработеща мярката за по-ниското ДДС върху хляба. Според него от това хлябът няма да поевтинее. Лидерът на ГЕРБ попита и дали някой от залата е успял да зареди гориво с отстъпка от 25 ст, но получи отрицателен отговор.
От трибуната Бойко Борисов коментира и защо са заедно с кмета на Пазарджик: „В Пазарджик ние сме воювали по изборите, но не сме прекрачвали границите, защото и след изборния ден животът продължава. Трябва да дадем този пример – различни сме, но желаещи в Пазарджик да се случват добри неща. Това ни обединява с кмета!, каза Бойко Борисов. Той беше посрещнат от пазарджиклии с транспаранти „Бойко, винаги си добре дошъл“ и изпратен със скандирания „Победа!“.

По повод коментарите, че ГЕРБ са в изолация, Бойко Борисов попита препълнената зала дали го вижда изолиран и как изглежда изолиран сред толкова много хора и получи бурни администрации. "Пазарджик, благодаря, че ме "изолирахте"! Не Борисов, Кирил Петков е в изолация, него го свалиха, него не го искат!“, каза Бойко Борисов.

Пред присъстващите в залата говориха още лидерът на ГЕРБ-Пазарджик Найден Шопов, кметът Тодор Попов, народните представителиЕкатериха Захариева и Делян Добрев, подробности за което ще публикуваме след минути.


gerb_bb20220702b.jpg
gerb_bb20220702.jpg


Loading...