pojar_trevi.jpg

За напрегнато денонощие на огнеборците от областта, съобщават от Пресцентъра на ОДМВР-Пазарджик. В рамките на изминалите 24 часа екипите са реагирали на 10 сигнала, част от тях доста сериозни.


Вчера около 16 часа бил получен сигнал за пожар в местността „Начова чешма“ край Лесичово. Изпратени са два противопожарни автомобила и джип от РСПБЗН-Пазарджик с 12 пожарникари, 8 служители на горското стопанство с 4 автомобила, 10 доброволци от селата Лесичово и Боримечково. Със съвместни усилия около 22 часа пожарът е бил потушен. Изгорели са около 840 декара сухи треви и храсти, спасена е близо 100 декара смесена гора.

Пожарникари от РСПБЗН-Белово са гасили близо 25 декара сухи треви в землището на септемврийското село Семчиново. В резултат на техните усилия не е допуснато разрастване фронта на пожара и навлизането му в горски или полски фонд. Колегите им от Пазарджик са се отзовали и на сигнал за инцидент в апартамент в областния град. В резултат на техническа неизправност на газова бутилка възникнал пожар в жилището, който бързо бил изгасен. Няма пострадали хора, нанесени са незначителни материални щети.

Наред с всички повиквания е получен и зов за помощ от граждани, които забелязали куче, паднало в шахта. Екип на РСПБЗН-Пазарджик се е отзовал и животното било извадено.

 

 

 

 
Loading...