nagr_ml_dom2022a.jpg

Мениджърският и организационен екип на Младежки дом - Пазарджик и директора на Дирекция "Образование и култура" в Община Пазарджик г-жа Гергана Табакова, бяха участници в IX Национална конференция "Достъп на младите хора до култура", която се проведе на 12 и 13 август 2022 по случай Международния ден на младежта в Бургас. Основна тема на конференцията беше "Ролята на младежките състави". Конференцията се организира от Българската асоциация на работодателите в областта на културата (БАРОК) и Граждански институт.
В рамките на форума се проведе и връчването на националните награди "ПроКултура'2022".

Младежки дом - Пазарджик бе удостоен с Диплома за отличие в категория Общински културен институт за принос към разширяването на достъпа на младите хора до култура.

Организаторите бяха впечатлени от дейността на Дома и споделиха, че малко е изследвана нишата на дейност на Младежките домове в България.
Щастливи сме да споделим още, че проектът "Театрални взаимодействия" реализиран от Сдружение "Младежки дейности", на който Младежки дом е партньор бе отличен в категория Граждански организации.

Националният форум събра различни културни и образователни организации, чиито представители споделиха своя опит, добри практики и партньорски инициативи в отворен диалог за създаване на благоприятна, насърчаваща и подкрепяща среда за приобщаването на младите хора към култура в България.

В Конференцията участваха представители от 42 културни организации от страната. От Регионален експертен център “Читалища“ – Пазарджик, инж. Радка Енчева-Кочева представи темата: “Читалищните младежки състави - съхраняване на традиционните културни ценности и запознаване със световната културна среда“.


nagr_ml_dom2022.jpg
nagr_ml_dom2022ba.jpg


Loading...