etnogf_fest_str2022.jpg

Община Стрелча организира IV Етнографски фестивал на Средногорието. Той ще се проведе през септември – на 23 и 24 септември 2022 г. и за участие са поканени самодейни състави от общините от Средногорието – Стрелча, Панагюрище, Копривщица , Пирдоп, Златица, Челопеч, Мирково, Антон, Хисаря, Карлово, Калофер, Пазарджик, Павел баня, Казанлък, Лесичово, Ихтиман.

Фестивалът цели да развие културния обмен между общините от Средногорието и да представи специфичните традиции, обичаи, ритуали, музика, песни, танци и носии на средногорския край, а също да издири, съхрани и популяризира фолклорното наследство на средногорския край.

Фестивалът се организира от община Стрелча със съдействието НЧ „Просвещение 1871” и е под патронажа на кмета на общината.

Етнографският фестивал на Средногорието има конкурсен характер, като професионално жури ще оценява участниците в различните категории. Няма ограничения във възрастта на участниците. Участниците получават награди и грамоти в различните категории. Репертоарът на участниците трябва да е съставен изцяло от песни, танци, обреди и словесен фолклор от Средногорието.

Заявка за участие във Фестивала може да бъде изтеглена от сайта на Община Стрелча.
Loading...