stefan_yanev_komitova.jpg

„Парламентът не е място да се чертаят червени линии и да се копаят червени ровове”

Председателят на ПП „Български възход” ген. Стефан Янев беше в Пазарджик за среща с екипа си. „Български възход“ ще се яви на предстоящите парламентарни избори с три партии съмишленици - ПП „Свобода“, ПП „Партия на зелените“ и ПП „Земеделски народен съюз“.

Пред медиите ген. Янев, придружаван от г-жа Виолета Комитова и пазарджишкия предприемач Благо Солов, заяви, че ще заложат на активна кампания, като изготвят ясни и точни послания, които „да стигнат„ до всеки българин, който милее за родината си и носи България в сърцето си”. Ще се постараем не само посланията, но и нашите посланици – хората в листите ни, да стигнат до всеки български дом, до всяко семейство, за да може нашите послания да стигнат до всеки човек. Ще заложим в листите на местни хора, те ще бъдат издигнати от местните структури. Практиката, че ще изпращаме някого някъде, ще бъде сведена до минимум. В Пазарджик очаквайте хора, които познавате, които срещате в ежедневието си, които познавате като хора с успешна кариера в това, което са правили или млади хора, на които предстои успешна кариера”. Това заяви ген. Янев, като уточни, че най-вероятно водач ще е Благо Солов, но би желал да го обяви официално след окончателното решение в петък.

Ген. Янев допълни, че в момента „Български възход” изгражда структурите си и истинският строеж на партията ще започне от 3 октомври. „ А за следизборна коалиция е рано да се говори. Нека видим резултатите от изборите, нека видим какво е решил българският гражданин и тогава ще говорим за възможностите за след това. Никакви коалиции не допускам предварително и когато казвам, че нямаме червени линии, имам предвид точно това, че парламентът не е място, където се копаят червени ровове и се чертаят червени линии, а е място за взаимодействие, т.е. ние ще разговаряме с всички политически сили и тези от тях, които приемат нашите позиции, с тях ще имаме по-дълъг и ползотворен разговор”.

Темата за възможни и невъзможни коалиции допълни и Благо Солов, като пожела да припомни, че народните избраници трябва преди всичко да се водят от написаното на сградата на Парламента – „Съединението прави силата”. „За това трябва да работим всички”, каза още Благо Солов.

Ген. Янев, доц. Виолета Комитова и Благо Солов проведоха и среща със Сдружението на предприемачите в Пазарджик по желание на г-н Янев, за да поговорят лично с тях по проблемите на бизнеса. След това представителите на „Български възход” бяха на концерта на Лили Иванова в зала „Васил Левски” в Пазарджик.
Loading...