gerb_sds20220828.jpg

Коалиция ГЕРБ-СДС Пазарджик регистрира листата си в РИК за участие в изборите. Водач на листата за 13 МИР-Пазарджик отново ще бъде Екатерина Захариева. Тя, заедно с част от кандидатите за народни представители, сред които общинският председател на ГЕРБ-Пазарджик Йордан Кожухаров, областният координатор на Жени ГЕРБ-Пазарджик д-р Лозана Василева, областният координатор на Младежи ГЕРБ-Пазарджик Борис Владов, Малина Златева, Димитър Хаджидимитров и Жоржета Порязова присъстваха и регистрираха листата на коалиция ГЕРБ-СДС за участие в предстоящия парламентарен вот на втори октомври.

ГЕРБ-СДС се явяват с пълна листа от 18 кандидати. Спрямо последните избори има 6 нови лица. В листата намират място седем жени и единадесет мъже, сред тях: петима юристи, четирима икономисти, представител на медицинското съсловие, енергетик, предприемач, инженер, педагози, експерти по транспорт, регионално развитие и земеделие ще бъдат кандидати за народни представители. За пореден път, освен вече познати имена с богат политически и експертен опит, е гласувано доверие и на представител на Младежи ГЕРБ. По-рано днес Екатерина Захариева благодари на Изпълнителна комисия на  ГЕРБ за гласуваното доверие отново да бъде водач на листата. В  обръщението си тя посочи и основните акценти около управлението на  страната в последните месеци. „На повечето от вас вероятно им е писнало да участвате в избори, а след това да наблюдавате с гняв какво правят управляващите с вашето доверие. Трябва заедно да сложим край на това безумие. Инфраструктурните проекти в нашата област, започнати от правителството ни, за които имаше осигурени средства, трябваше отдавна да бъдат довършени, но всички знаете, че това не се случи. Напротив, наши съграждани загинаха заради натоварения трафик по обходите през населени места. Очаквахме инвеститорите да отворят нови работни места, но вместо това правителството на т.нар. промяна ни въвлече с дълбока финансова и енергийна криза, която толкова оскъпи себестойността на произвежданата продукция, че предприятията се чудеха дали не е по-добре да затворят и не знаеха откъде да намерят пари за заплати на хората, камо ли да назначават нови служители. Ние оставихме излишък в хазната, прогнозите на различни икономисти бяха, че ръстът в икономиката може да стигне дори 6 процента. Днес държавата е потънала в заеми, цените на всички стоки са скочили - и сметките за ток, и на бензиностанцията, и в хранителните магазини, а заплатите ни стават все по-недостатъчни, за да осигурим бита си. Имахме планове как да намалим бюрокрацията за хората и бизнеса, но т.нар. промяна само увеличи административния натиск, а вместо обещаното съкращаване на чиновници, те се увеличиха с хиляди. Охранявахме най-добре външната граница на Европейския съюз, но вместо съоръженията по границата да се поддържат, преди два дни погребахме две доблестни момчета, които спряха с цената на живота си автобус с трафиканти в сърцето на Бургас.”

Водачът на листата на ГЕРБ-СДС Екатерина Захариева коментира пред медиите и огромната инфлация, която се вихри в страната. „Хората се притесняват за това дали ще запазят работните си места, за това дали ще могат да си платят сметките. За 7 месеца така наречената „Промяна” срина не само системите в държавната администрация, а и доведе до безпрецедентна инфлация. Оправдание за инфлацията не може да бъде геополитическата обстановка, защото инфлацията в България е два пъти по-голяма от средната за Европа”, отбеляза тя.
 В заключение Екатерина Захариева пожела успех на коалицията и изрази своята увереност за провеждането на една силна кампания със силния отбор на ГЕРБ-СДС.

Ето и пълния списък с кандидатите за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС за 13 МИР-Пазарджик:


1.Екатерина Захариева – юрист

2.Найден Шопов – икономист

3.Димитър Гечев – икономист

4.Стефан Мирев – юрист

5.Йордан Кожухаров – адвокат

6.Валентина Кайтазова – педагог

7.Лозана Василева - доктор по икономика

8.д-рИлиян Траянов – лекар

9.Валери Вълков – инженер

10.Малина Консулова-Златева – адвокат

11.Борис Владов – юрист

12.Гергана Сеферинкина - ръководител транспорт

13.Грозденка Великова - секретар на читалище „Св. Св. Кирил и Методий-1929 год.” с. Исперихово

14.Димитър Хаджидимитров - педагог, синдикалист,

„Подкрепа” Пазарджик

15.Димитър Балабанов – енергетик

16.Борис Димитров – финансист

17.Жоржета Порязова - мениджър, Управление на регионалното развитие

18.Асен Янков - предприемач
Loading...