prokurori2022.jpg

Срещу подалия сигнал 73-годишен мъж с инициали М.С. за това, че той е удушил общинския съветник от Велинград Екатерина Каферинова, ще бъде повдигнато обвинение за предумишлено убийство и ще бъде внесено искане пред съда за постоянна мярка задържане под стража. Това съобщиха на брифинг в Пазарджик окръжният прокурор Албена Кузманова и прокурор Паун Савов. Според чл. 115 от НК деянието се наказва с от 10 до 20 г лишаване от свобода.

По неофициални данни извършителят на убийството е Минчо Столарски – брат на собственика на хотел „Двореца” във Велинград – Миролюб Столарски.
До 2017 г. Минчо Столарски и Каферинова са живеели заедно на семейни начала, но не и към момента на убийството, уточни прокурор Савов. Двамата имат общ бизнес с недвижими имоти във Велинград, както и финансови отношения, като Каферинова е дължала голяма сума пари, които са повод за спречкването. Мъжът е претендирал тези пари - в размер на няколко стотин хиляди лева, да му бъдат върнати. Точният им размер се установява, допълниха от прокуратурата. Каферинова е удушена в една от стаите на дома ѝ. Мъжът сам е позвънил на 112 и е признал за случилото се.

Столарски към момента на деянието е живеел в друго населено място. Пристигнал е на 27 август 2022 г по повод рождения ден на Каферинова. Празнували са само двамата, без други гости и няма свидетели на случилото се.

Мотивът за извършване на деянието е само личен, изключват се всякакви политически моменти. От прокуратурата в Пазарджик уточниха, че няма данни за връзка между побоя преди години над Каферинова и смъртта ѝ вчера.

На снимката: Окръжният прокурор на Пазарджик Албена Кузманова и прокурор Паун Савов
Loading...