sportnoto20220901.jpg

Спортното училище в Пазарджик откри официално новата си учебна година. Пред преподаватели, треньори, спортисти, ученици и родители кметът на Пазарджик Тодор Попов се обърна към младите хора с пожелание да бъдат успешни, амбициозни и трудолюбиви, което е гаранция за добри резултати.

„Отново е 1-ви септември и за 6-та поредна година сме в Спортното училище за старта на учебната година. Колко бързо лети времето от новото летоброене на старото Спортно училище! Спомням си преди 6 години всички подхождаха с лек скептицизъм за откриването на Спортното училище. Сега, 6 години по-късно, всички сме дълбоко убедени, че това е била правилна стъпка в развитието не само на нашия град. Това училище лека-полека възвръща славата на старото ни Спортно училище, защото тук растат такива спортисти и млади хора, които започват да постигат тези резултати, за които всички мечтаем и което е по-важно започват да придобиват и разнасят този манталитет, който винаги съм искал да имаме – манталитетът на победители, манталитетът на хора, които не се отказват и искат да постигнат най-доброто“ – каза Тодор Попов и продължи:
„Нашата цел трябва да бъде такава и от тук нататък – винаги да искаме да сме най-добрите! Постоянство, амбиция, труд – и резултатите няма как да не дойдат, скъпи млади и господа!- обърна се той към учениците - А тази учебна година ще имаме и първите абитуриенти! Гордея се с това, което директорът на Спортното училище Георги Георгиев направи за толкова кратко време. Благодаря и на родителите, които независимо от всичко се довериха на Спортното училище и съм сигурен, че те са убедени, че не са сбъркали. От своя страна аз искам да Ви обещая, че през следващите години спортът и културата ще продължат да бъдат мои приоритети. Искам да имаме мечти, а моята мечта е Пазарджик да стане най-спортният град в България, да има най-добрата спортна база. Стъпка по стъпка всяка година се приближаваме към тази мечта и атестат са медалите, които получават нашите спортисти – над 1500 медала годишно. Няма такъв град в България, защото спортът като приоритет отсъства от приоритетите на държавата, но ние в това отношение се опитваме да станем град държава, защото спортът е инструмент, който, винаги съм казвал, като се използва правилно, се постигат изключително добри резултати – не става въпрос само за медалите, които печелим, а за самочувствието, което почваме да имаме и за увереността, че ние всички като местна общност може да сме успешни. Защото успехът е заразителен. Успехът е този пример, който трябва да даваме на всички, за да искат и те да бъдат успешни!“, каза още Тодор Попов.
Кметът на Пазарджик сподели и плановете за развитието на спортната база в града: „Ще направим още една малка зала до тази в двора на Спортното училище, продължаваме със Стадиона – до края на тази година ще има осветление и места. Следващата година започваме ремонт на зала „Хебър“ и моята мечта е Пазарджик да има нов стадион, нова зала за 3 хиляди човека и още един нов спортен комплекс. Обещавам, че ще направя всичко възможно да постигнем нашата цел – да сме първи на картата на България. Но за това трябва да работим заедно - Община, спортни клубове, Спортно училище, треньори, учители, деца и родители – това няма как да се случи! Затова бъдете амбициозни и да покажете, че сте най-добрите! Гордея се с Вас и съм убеден, че ще имаме още поводи за гордост!“


sportnoto20220901a.jpg
sportnoto20220901b.jpg


Loading...