bsp22_1.jpg

„БСП влиза в тези избори с една политическа цел – да работи за стабилност на държавата след изборите и с една управленска цел - да участва в политиката, за да продължи  разумна и ефективна социална програма“. Това каза Драгомир Стойнев, водач на листата на „БСП за България“ в Пазарджишко при старта на предизборната кампания.

 

Под номер 28 ще участва „БСП за България“ на изборите за Народно събрание, които ще се проведат на 2 октомври. 

 

Според Стойнев в политиката в бъдеще трябва да има много силен социален вектор – „Аз не го виждам нито в предложенията на големите демократи, нито в тези на големите патриоти, нито в ангажиментите на големите европейци – ГЕРБ.“, каза още Стойнев.

 

Според социалистите, заложените от тях политики, трябва да бъдат продължени и в следващ мандат. 22 млрд. лв. са отделени само за социални програми при участието на БСП в управлението. Сред мерките, които реализираха социалистите са: безплатни детски градини, увеличено майчинството за втората година на 710 лв., необлагаем минимум за първо дете от 600 лв., а за второ дете от 1200 лв., увеличени детските надбавки и стипендии за децата в социално слаби семейства.

 

„Оставихме 8.5 млрд. лв. в бюджета, а 1.5 млрд. лв. от тях са излишък. Ето го ресурсът за инвестиции в хората и за социални програми. Без социална програма и подкрепа от държавата хората няма да могат да преодолеят леко зимата.“, каза Драгомир Стойнев.

 

Ангажименти на социалистите:

 

Обявяваме се против намаляване на социалните разходи.

В Европа работят мащабни социални програми - там имаше директни подкрепи по 1000-2000 евро на месец, намаляване на данъци, подкрепа за горива. В тази посока трябва да се развиват нещата и у нас.

Против вдигане на данъците

Европейската комисия много ясно каза на държавите-членки да не увеличават данъци, а да подкрепят хората и да спасяват бизнеси. Намаленото ДДС на някои продукти, премахнахме акциз на други – това са политики, които трябва да продължат и след тези избори.

 

Силна подкрепа за семействата с деца и възрастни хора.

Безплатните лекарства за деца и възрастни хора, са задължителна мярка, която ще приложим. За децата тя ще струва 130 милиона и 1 млн. деца могат да получат тази подкрепа. Средства за пенсионерите също има.

Трябва да бъдат осигурени безплатните учебници за българските деца от 1-ви до 12-ти клас, за което не ни стигна времето в предишния мандат. 580 хиляди деца могат да получат безплатни учебници срещу 50 млн. лева.

 

„В социалната политика е тежестта на БСП и на това ще заложим в работата си и в региона и на национално ниво. Затова и основните послания на кампанията ни ще са социални“ каза Петя Цанкова, втора в листата на „БСП за България“.

 

„Основния ресурс за икономиките е човешкия капитал, за него трябва да се погрижим първо“, допълни Лиляна Мърхова-Присадникова, трета в листата на „БСП за България“. 

 

02.09.2022 г.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Снимка: Press BSP
Loading...