ariete140922_2.jpg

С чувство на удоволетвореност стартираме поредната инвестиция в нашия красив град. Трайно и неотменимо, стъпка по стъпка Пазарджик се превръща вече в индустриален град. Това сподели кметът Тодор Попов на церемонията "първа копка" за изграждането на нова производствена база на "Ариете Логистикс" в Пазарджик.


Инвестицията на компанията възлиза на около 50 млн.лева. Наетите служители ще бъдат 500 души с тенденция броят им да се увеличи. Теренът е с площ 56 дка. Върху него през следващите 3 години ще бъдат изградени 29 000 кв. м. производствена и складова част и 5 000 кв. м. административни сгради.
Фирмата произвежда електронни и мехатронни компоненти за автомобилната индустрия. "Ариете Логистикс" е българска фирма, част от международната "Ариете Груп" и вече 8 години работи успешно на българския и международните пазари.

"С всяка година нетното число на инвестициите в нашия град расте, числото на трудова заетост расте и днешният ден е поредната стъпка в тази посока, посока, която превръща Пазарджик в града с една от най-ниските безработици в България, която превръща Пазарджик в град, в който нетната инвестиция на глава от население вече доближава големите градове като София, Варна, Пловдив. Което е изключително радващ факт. Защото това означава, че доверието в нашия град расте. Това означава, че перспективите за града ни са чудесни. Това означава, че ще има все по-малко неработещи хора. Това означава, че конкуренцията по отношение на трудово възнаграждение ще е стимул то да расте. Това означава повече местни данъци и такси, т. е. повече средства, които ще инвестираме в развитието на града ни", поясни Тодор Попов.

"Ариете" вече са традиционен наш партньор. С двете си бази и инвестиции на площ от 140 дка, от които половината застроени, те стават един от най-големите инвеститори в Пазарджик. Поздравявам нашите партньори с поредната инвестиция в нашия град. Това означава доверие, това означава спокойствие, това означава просперитет за всички нас. Благодаря им много, защото след известен период от време тези пустеещи 60 декара ще бъдат превърнати в най-голямата индустриална и логистична база в нашия регион. Затова мога да им обещая, че ще срещнат, както винаги до сега, пълната наша подкрепа, целия съпорт, който цялата местна администрация може да даде на тези хора. защото те правят нещо много важно, продължават да оставят парите си в нашия град и продължават да създават работни места. Всеки такъв човек е добре дошъл и той ще получи цялата моя подкрепа и на екипа ми", увери кметът на Пазарджик.

Той съобщи, че идната седмица ще и откриването на нови две поточни линии, които са съвместна инвестиция на "Ариете" и "Костал" и където вече работят повече от 200 души, както и че следващия месец ще е откриването на новия завод за бетоновите изделия на ГСБ на шосето за магистралата до село Сарая, а в края на октомври се очаква да е и откриването новия търговски център на "Техномаркет".

"Така че само за няколко месеца ще бъдат открити над 1000 нови работни места в нашия град. Което, разбира, се ме изпълва с гордост," сподели още Тодор Попов.

Управителят на "Ариете Логистикс" ЕООД Петър Заев изказа огромната си благодарност към кмета на Пазарджик и цялата Община за оказваното съдействие и отбеляза, че се предвижда базата да бъде строена поетапно, като до края на 2025 година бъдат завършени всички халета.


ariete140922_1.jpg
ariete140922_3.jpg


Loading...