kostal_ariete1.jpg

В Пазарджик днес символично бяха открити две нови поточни линии на фирма "Костал". Те са разположени в част от сградния фонд, изграден от „Ариете Логистикс" - като включват 3 производствени и 2 складови зали.


"На тези две нови линии ще работят по списъчен състав 268 души, а с работниците от другите дейности стават 300. Т.е. в нашия град вече имаме нови 300 работни места.
Едната поточна линия ще произвежда за "Фолксваген", а другата - за "Порше". Знаете, това е основният бизнес на фирмата - изработването на всички подкормилни рамки. Цялата инвестиция е над 50 млн. евро", поясни кметът на Пазарджик Тодор Попов.

"Виждате, стъпка по стъпка всяка една година нашите партньори разширяват своя бизнес. Защо? Защото виждат перспектива тук, виждат добър пазар, виждат изключително добро отношение от страна на местната власт и всичко това води до този резултат.
Тук няма изнудване, няма дребни рекети, няма непрофесионализъм. Всяко едно нещо, което те са поискали, им е осигурено. Чисто административно съпорта е бърз и навременен. И те се чувстват добре тук. И нещо много по-важно, те са най-големият пример и застъпник пред всички други чуждестранни фирми, които проявяват интерес към Пазарджик. Защото, за да бъде даден атестат за града ни от собственик на фирма, която има милиарди годишен оборот, е достатъчен за всички останали. Щом той се чувства добре тук, това е достатъчно на техните партньори, на техните конкуренти да проявят интерес към нашия град", подчерта Попов. Той отново припомни, споделеното от него, че
през следващата година ще бъдат направени нови инвестиции не само от "Костал", а и от други техни партньори. Терените вече са закупени и се работи по тяхното преотреждане, проектиране и т.н. До края на зимата на следващата година, най-вероятно ще бъдат първите копки и така още 1000 човека ще намерят своите работни места.

"Затова съм горд, че всичко това се случва и съм спокоен, че този процес е необратим. Пазарджик наистина започва да се превръща в индустриален център, което ще бъде най-важният инструмент за постигане на нашата цел през следващите години - освен в добро място за живеене, Пазарджик да се превърне и в място, където хората получават добри възнаграждения и се чувстват удоволетворени и спокойни. Целта ни е заплатите под натиска на конкуренцията да растат. В това производство принадената стойност е висока и възнагражденията не са малки, разбира се за стандартите на България. Това е стъпка в правилната посока и това ще продължи. Пазарджик вече, освен всичко друго, е и пример за правенето на добър, почтен и високоплатен бизнес", заяви кметът на общината.

На събитието присъства и бившият външен министър и водач на листата на ГЕРБ-СДС в 13 МИР Екатерина Захариева. Тодор Попов обясни защо я е поканил:
"Защото, първо - тя е от Пазарджик; второ - до болка познава проблемите на цялата област, в частност на нашия град; трето - защото, това, което сме се разбрали с нея специално за нашия град, е, че тя ще помогне за няколко важни неща, които дълго време очакваме - това са Западният околовръстен път, който по непонятни причини бе спрян, а до сега да сме го направили, за ремонта на на третокласната и четвъртокласна пътна мрежа на общината, което ни е важно, да продължи санирането - имаме 78 чакащи блока и разбира се ще настояваме за нашите спортни проекти, защото трябва да направим още един нов стадион, една нова зала. Да си говорим за конкретни неща, а не - ще спираме кражбите и ще увеличаваме пенсиите с тях. Да, важни са пенсиите - но увеличиха ги с 50%, - животът поскъпна с 300% . Политиката е резултативна дейност. А постигнатото е благодарение и на единението през годините между централна и местна власт".

На новата производствена площадка Тодор Попов срещна стари познати - семейство от чешката столица Прага, които работят в "Костал" от 2019 година. Те споделиха с него и с присъстващите, че са удоволетворени от работата си и много харесват Пазарджик.


kostal_ariete2.jpg
tp_zaharieva.jpg
kostal_ariete_4ehi.jpg
kostal_ariete3.jpg


Loading...