gerbsds20220922.jpg

Част от листата с кандидати за народни представители от коалиция ГЕРБ-СДС се срещнаха с представители на Спешна помощ от област Пазарджик. На срещата служителите засегнаха някои от най-наболелите проблеми, сред които ниските трудови възнаграждения, категорията труд, несправедливият колективен трудов договор и липсата на адекватни социални придобивки. Освен водачът на листата Екатерина Захариева, участие в срещата взеха и кандидатите за народни представители – доктор Илиян Траянов, синдикалистът Димитър Хаджидимитров, Найден Шопов и Валентина Кайтазова.

Екатерина Захариева изслуша с разбиране проблемите на служителите, като гарантира пред тях готовността на коалиция ГЕРБ-СДС да реши проблемите им. Тя изтъкна, че коалиция ГЕРБ-СДС ще направят всичко възможно в страната да бъде сформирано редовно правителство след изборите, което да поеме отговорност и да започне да решава неотложните проблеми не само в Спешна помощ, а и във всички останали сектори. Екатерина Захариева изтъкна, че в редиците на ГЕРБ-СДС са най-добрите експерти в здравеопазването и представи какви конкретни мерки ще се предприемат ако народът им гласува доверие. Сред тях са:

Средното брутно месечно възнаграждение в края на мандата:

-  на лекар и магистър-фармацевт да достигне размера на 3 средни брутни работни заплати в публичния сектор;

-  на професионалист по здравни грижи да достигне 2 средни брутни работни заплати в публичния сектор;

-  на санитар/болногледач да достигне 1 средна брутна работна заплата в публичния сектор.

 

Мотивиране на младите да работят в малки и отдалечени населени места чрез:

-  високо възнаграждение от три допълващи се източника - общината, държавата и лечебното заведение;

-  осигуряване на общинско жилище с възможност за придобиване след определен период;

-  осигуряване на възможности за специализация на място в лечебното заведение и за курсове и обучения в университетските центрове;

- осигуряване на условия за работа на членове на семейството и грижа за децата – детски ясли, детски градини, училища.

 

Кандидатът за народен представител д-р Илиян Траянов изрази увереност и пое ангажимент, при едно сформиране на редовно правителство, този въпрос да бъде силно застъпен и да се търсят спешни действия по разрешаването му. Синдикалният лидер от КТ „Подкрепа” и кандидат за народен представител Димитър Хаджидимитров заяви с категоричност готовността си да съдейства, а Найден Шопов и Валентина Кайтазова предложиха разговорите да продължат и след предизборната кампания, за да се търси бързо решение на проблемите.

 

На втори октомври с номер 24  за коалиция ГЕРБ-СДС!
Loading...