maria_barakova20220926b.jpg

Откриването на съвместната изложба „Завръщане в Етера” на Мария Баракова и Димитър Стоименов отмина преди дни, но изложбата им в голямата зала на галерия „Георги Машев” не е за отминаване, особено за хора, които търсят в себе си, отвъд себе си, над нещата. Творбите им вълнуват, карат посетителите им да се връщат към картина, която току-що са подминали, за да я доразгледат или по-скоро допочувстват. 

„Нашите произведения са носители на информация, мисли и идеи, също като самите нас, със същите важни съставки - вода и пигмент, енергия, състояния, сила, стремежи, развитие и цел. Ние сме акварелни същности. Един нескончаем кръговрат на трансформиране и трансмутиране на енергия в сложни, многоизмерни, цветни и черно-бели чертежи. Предлагаме на публиката визуално материализирани наши идеи в произведения, мисъл-форма, инспирирани от видимия и невидимия, стар и нов свят, завръщайки се в Етера, над пространство - времеви ограничения”, споделя Мария Баракова.

Паралелно с тази изложба други техни творби са включени и в изложба „Жега, жажда, живот” по проект, финансиран от Национален фонд „Култура”. Двамата заедно участваха в акварелен пленер, завършил с изложа в Епископската базилика в Пловдив и беше част от 25 международен младежки културен фестивал. В момента изложбата, която включва и техни творби, пътува из страната, а тази в Пазарджик – „Завръщане в Етера” може да бъде видяна до 3 октомври.

Maria Barakova20220926a

Maria Barakova20220926


maria_barakova20220926c.jpg


Loading...