nu_otets_paisii20220926.jpg

Учителите от НУ „Отец Паисий“, гр. Пазарджик през изминалата седмица посрещнаха свои колеги от Република Турция от Деринско училище за специално образование, гр. Кокаели, с които обмениха опит по проект по програма Еразъм +.

Учениците от 4.А клас с класен ръководител Гергана Комсийска представиха пред гостите интерактивен урок по Безопасност на движението на изградена площадка, която е част от проект по Програма за опазване живота и здравето на децата като участници в пътното движение. На нея, в обезопасена среда, учениците демонстрираха знания за основните пътни знаци и правилата за движение. Организираните ролеви и ситуационни игри, работата по групи и музикалните изпълнения на тема „Забавни пътни знаци“ впечатлиха гостите. В този урок всички ученици се забавляваха и подкрепиха свой съученик – дете със специални образователни потребности, който в ролята на регулировчик, направляваше движението на водачи на тротинетки, пешеходци и колоездачи на интерактивната площадка.

Средствата за изграждането ѝ са по Национална програма „Осигуряване на съвременна образователна среда“. За дейностите и ефективното обучение на всички ученици от училището са включени табла за обучение, пъзели, модели на светофари и пътни знаци, сигнално-предпазни жилетки и симулационни очила, велосипед, предпазни каски и конуси, с които се провеждат заниманията по безопасност на движението.
Loading...