nu_otets_paisii20210302.jpg

България - нашата родина, чества своя национален празник на трети март - освобождението на България от османско владичество.

Учениците от всички втори класове от НУ „Отец Паисий“ Пазарджик заедно със своите учители в деня преди националния ни празник посетиха РБ „Никола Фурнаджиев“. Там те научиха един от най- важните уроци за България – този за Освобождението, за опълченците на Шипка, за генерал Столетов, за това кога е освободен Пазарджик, за мирния договор в Сан Стефано, урок за свободата на духа и победата.
Малките ученици показаха колко много знаят за България и нейната история. Заслужиха похвалите на библиотекарите в отдел „Краезнание“ към РБ „Никола Фурнаджиев“.
Участниците в срещата проследиха с интерес презентацията, посветена на тази част от историята на България, която ни кара да се гордеем с националността ни.
Тези прояви са част от поредицата дейности, по които училището и библиотеката изпълняват Национална програма „Съвременна образователна среда“ – модул „Библиотеките като образователна среда“.
Loading...