Antoaneta_TsonevaBNT.jpg

“Обръщам се към избирателите – дайте ни вашата сила, за да може “Демократична България” да защити единствения дневен ред, който е в полза на хората: един закон за всички, чиста от корупция страна, България, в която спокойно да отглеждаме децата си.” Това призова в интервю за БНТ водачът на листата на “Демократична България” в Пазарджик Антоанета Цонева.

“Не слушайте фалшивите послания на хора, които бяха срещу ваксините в парламента, а се оказаха ваксинирани, същите са против еврото, а държат спестяванията си в евро. Гласувайте за европейско бъдеще, за избора на нашите деца, те знаят най-добре как искат да изглежда техния живот”, призова Антоанета Цонева.

От многобройните си срещи с избиратели в пазарджишко и в Софийска област тя знае коя е основната тревога на хората – да бъдат защитени доходите им и да бъде омекотен шокът от инфлацията. “Демократична България” предлага най-сетне да се въведе определение за енергийна бедност, за да може подкрепата да бъде добре прицелена тъкмо към хората в нужда. Трябва да извършим и реформа на пенсионната система, за да може нашите майки и баби, които са ни отгледали и които са изградили тази страна, да получават достойни пенсии”, каза Антоанета Цонева.

Заедно с втората в листата на обединението Александра Стеркова, тя посети над 60 населени места в пазарджишко в рамките на четвъртата за година и половина предизборна кампания, където двете проведоха десетки срещи с гражданите и местния бизнес.

По думите й, хората много добре разбират какво означава “един закон за всички” – централна теза на “Демократична България”. И обеща нейната коалиция да е гарант за чиста от корупция България. “Ако има привилегировани и недосегаеми, няма как да говорим за благосъстояние и за спиране на корупцията”, каза Цонева.

Пред БНТ тя разказа и за поредния опит да бъде саботиран машинния вот, именно в област Пазарджик, когато представители на местната власт от ГЕРБ се опитали да попречат на демонстрацията на гласуването с машина. “След сигнал от секретаря на общината, кандидатите на “Демократична България” били привикани в полицията, а на следващия ден кметът Никола Белишки изказал в местната преса тревогата си как се съхранява машината в опит да внуши на хората, че се прави нещо нередно. “Това показва как ГЕРБ не познават Изборния кодекс. В парламента ГЕРБ до последно искаха да влезе и хартиеното гласуване, сега го виждаме и на местно ниво”, коментира Цонева.

В ефира на БНТ тя съобщи и за други изборни нарушения. “Пак представители на ГЕРБ в местната власт ги виждаме на билбордове, като кмета на Септември, снимал се с кандидат-депутати. Подали сме жалба, но билбордовете още не са свалени”, каза Цонева.
Loading...