izpravise_mm1.jpg

Кампанията приключва и съм вече уверена в добрия резултат на "Изправи се България". Социолозите от днес дават, че вече прескачаме 4-те процента и влизаме в следващия парламент. Надявам се да имаме една силна и мотивирана група от почтени хора, които ще удържим на думата си пред нашите избиратели. Това съобщи лидерът на "Изправи се България" Мая Манолова при посещението си в Пазарджик за закриване на предизборната кампания на обединението в региона.


"Имаме спасителен план, който ще внесем в Парламента, с 5 точки:
-Таван на цените на бензина и дизела до 2,50лв.;
- Таван на цените на основни хранителни продукти;
- Кампанията "Не плащай", което означава, че всички, които са енергийно бедни, а това са над 3 млн. души, не както твърди четворната коалиция - 300 хиляди, да получат пълни компенсации за повишените ток, парно, вода, дърва за огрев, пелети, природен газ;
- Рязко и безусловно повишаване на доходите.
Предупреждаваме пенсионерите, че от 3 октомври ги очаква поредната лъжа, измама и унизително отношение от четворната коалиция, които за пореден път ще излъжат възрастните хора. Обещаха преизчисление, а на практика само 1/3 от пенсионерите ще получат, и то средно с 8,6% повишаване на пенсиите. Като, включително, и крачката напред, която направиха с предишното преизчисление, която всъщност ние направихме в предишния парламент, а имено - тежестта на всяка година осигурителен стаж да се увеличи от 1,2 на 1,35, ги връща обратно към 1,1 тежест на осигурителния стаж. Което си е измама. Ние сме казали: "Преизчисление на пенсиите на база осигурителен доход 2021 година". Преизчисление на вдовишките пенсии 40%, така че хората, които са останали сами, да имат подкрепа от държавата, а минималната работна заплата - 1260 лева. Ще въведем необлагаем минимум до размера на минималната работна заплата и данък "богатство" за всички, които получават над 150 хиляди лева годишно", подчерта Манолова.
"Изправи се България" има готови законопроекти за дълговото робство, за колекторските фирми, за частния фалит, за банките, за бързите кредити. "Хората не могат да свързват двата края. Все повече задлъжняват. Има нужда от законодателство, което да ги подкрепи в условията на свръхзадлъжнялост и криза", поясни лидерът на социалното обединение.

Мая Манолова определи като най-голям проблем за хората в момента, включително и от Пазарджишко - дървата за огрев.
"Все повече хора ще се топлят с дърва. Зщото това изглежда евтин и достъпен начин на отопление, но само изглежда така. Защото, заради безхаберната политика на четворната коалиция и заради липсата на адекватно поведение и от служебното правителство, дървата за огрев стигнаха над 200 лева - 220 лева в Пазарджик, както разбираме. Четворната коалиция и вицепремиерката Нинова обещаха, че дървата за огрев ще бъдат до 50-60 лева. Увеличиха енергийните помощи за 300 хил. души от 523 на 623 лева., но с тези 623 лева могат да се купят 2,5 кубика дърва", обясни Манолова.

Тя пристигна от с Памидово, където е била по покана на местни жители, част, от които я придружиха в Пазарджик.
"Атанаска е от Памидово, тя ни показа нейния документ за дърва за огрев. Тя е една от тези 300 хил. души, които според четворната коалиция имат нужда от подкрепа, така че да не са на студено през зимата, Заедно със сестра си са се опитали да получат дърва, защото живеят в една къща, но напразно", отбеляза Манолова и помоли двете жени да споделят перипетиите си. Те разказаха, че от горското стопанство просто им казали, че нямат дърва, нямат добив, нямат превоз, нямат работници. Да се обадят след седмица, когато отново им казали, че няма никакво решение. С което се приключили надеждите им за евтини дърва. "А има споразумение между двете институции", възкликнаха двете жени.

"Споразумение, което е неизпълнимо", коментира Манолово и сподели, че са разговаряли с много горски стопанства.
"По принцип дърводобивът вече е на пазарна основа - обявяват се обществени поръчки, печелят фирми, които имат съответната техника и работници. Които плащат на съответното горско, които снабдяват. Призовахме служебния министър да бъдат обявени търгове за дървесина за местното население, което не се случи очевидно, след като цената е 220 лева.
Отиваме от тук в складовете, за да видим колко струват дървата в Пазарджик и колко може да си купи с тези пари. След това ще отидем по пътя на дървата, там, където реално цялата дървесина се изкупува и отива. За да я покажем за пореден път на служебното правителство, което обеща, че ще вземе мерки, за да подкрепи хората на прага на студения зимен сезон. Но дотук резултатите от работата му са нула. Хората като Атанаска ще са на студено през зимата , заради поредното безхаберие на поредното правителство. Четворната коалиция ги излъга, сега по справяне с последиците от некомпетентното и лъжливо управление няма никакви действия. Поради тази причина хора като Атанаска, а такива са стотици хиляди българи, ще бъдат на студено. Защото с 623 лева не можеш да си купиш повече от 2,5 кубика," обясни Манолова.Веднага след това тя посети склад на дърва за огрев, където собственикът, обясни, че те са само търговци и това, което получават го продават на възможната за тях цена. Той препоръча да посетят най-големите преработвателни фирми в района, където могат да се открият повече факти за истината с дърводобива и реализацията му. Веднага след това лидерът на "Изправи се България" и придружаващият я екип отпътуваха за Стамболийски, където ще приключи разследването им по пътя на дървата.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

 


izpravise_mm2.jpg
izpravise_mm3.jpg
izpravise_mm3.jpg


Loading...