blago_soloff_sofi_marinova2022.jpg

Ден след юбилейния си концерт в препълнената зала „Арена Армеец“ в София Софи Маринова даде интервю специално за читателите на ПА Медия – Пазарджик.

- Софи, как се чувстваш?

-Да ви кажа честно, още не мога да се осъзная и да дойда на себе си. Винаги съм мечтала за това, което ми се случи.

-Разкажи ни повече за идеята за концерта.

-Всичко започна преди шест месеца на кафе с моя приятел Благо Солов. Вие сигурно знаете, защото той е от Пазарджик, че той се занимава с продуцентство. Както си пиехме кафе, му разказах, че имам юбилей - 25 години на сцената и много, ама много ми се иска да направим заедно един хубав концерт. Пò така пищен, по- лъскав, по нашему да си го кажем. И така от дума на дума стигнахме до идеята той да продуцира тоя спектакъл и така започнахме.

Аз обаче винаги съм имала една мечта, която все не се сбъдваше. Да пея с кавалджията Теодоси Спасов и да свири Ку-Ку Бенд. Много обичам Слави, и той е голям музикант, но той все пазеше бенда и някакси, като че с ревност се отнасяше и не ми го даваше.

Разказах всичко това на Благо , а той само ми каза: „Спокойно, Софке, това е моя работа“.

В първия момент се съмнявах, защото Ку-Ку бенд си е Ку-Ку бенд, сигурно най-добрите музиканти в България. В моите среди това си е сериозна институция. Какво е правил Благо, колко му е струвало – това аз не го знам, обаче един ден ми се обади Евгени Димитров- Маестрото и ми вика – айде Софке , стягай се, защото ще правим циганското Сан Ремо.

Аз в първия момент не го разбрах баш за какво ми говори , но после той ми обясни, че с Благо подготвят нещо голямо и трябва да ходя на репетиции.

И така нещата се случиха…

Невероятна сцена, невероятни музиканти, не само Ку-Ку бенд, то си имаше цяла филхармония на сцената , то бяха 12 цигулки и всякакви други класически инструменталисти, имаше и духова музика, дойде и Теодоси Спасов, и Преслава, и Устата, и Коцето … Направо си беше Сан Ремо, както той се шегуваше в началото.

Извинете , много се вълнувам и сигурно не мога да кажа всичко и ще забравя нещо, но мечтата ми се сбъдна.

-Щастлива ли си ?

-Много. Плаках от щастие.

Това не ни е първото партньорство с Благо. И преди сме работили. Даже веднъж бях рекламно лице на едно списание което фирмата му издаваше за мебели и тогава целта ни беше да дадем пример на малките деца от ромската общност, че трябва да учат, че могат да сбъдват мечтите си… Аз съм примера за това. Вярно, не съм много учена, но като човек е трудолюбив, може да успее.

Аз бях едно малко циганско дете, което обича да пее и не спирах да мечтая.

Вчера (в събота на октомври) едната от мечтите ми се сбъдна и ако плаках, то беше от щастие.

Знам че сте издание от Пазарджик и Благо е от там и затова се радвам, че Ви давам това интервю специално за вас и всички приятели на българската музика от вашия град.

Поздрави на всичките Ви читатели и да не спират да следват мечтите си!

Обичам ви!

Sofi Marinova2022

Blago Soloff Sofi Marinova2022 Arena

Арена Армеец София, 9 октомври 2022 г., Интервю със Софи Маринова специално за ПА медия – Пазарджик
Loading...