dreger.jpg

Шест бързи производства са образувани спрямо водачи на автомобили за времето от петък до днес, съобщиха от ОДМВР-Пазарджик. По време на рутинни проверки полицаите в областта засекли 47-годишен мъж от Велинград, 63-годишен от беловското село Момина Клисура, мъж на 27 години от село Драгиново, 39-годишен водач от Панагюрище и мъж на 50 години от септемврийското село Лозен. Те били зад волана на автомобилите си след употреба на алкохол, като пробите отчели концентрация в рамките между 1.39 и 2.90 промила.

Рано сутринта в събота 18-годишно момиче от Брацигово управлявало автомобила на баща си по пътя между Пазарджик и Пловдив. Тийнейджърката загубила управление над хондата , колата напуснала пътното платно, ударила се в крайпътен знак и се спряла в тревните площи. За радост, при инцидента няма пострадали хора. На мястото е пристигнал дежурен екип на сектор „Пътна полиция“, който тествал младата дама с дрегер. Алкохолната и проба се оказала положителна, като техническото средство отчело отчел 1.57 промила.

Извършител на кражба от била е установен и задържан от служители на РУ-Пещера. В петък в полицейското управление на родопския град се получил сигнал от 47-годишен негов жител. Той информирал органите на реда, че крадец е отмъкнал две метални врати, около 10 метра от метална оградна мрежа, профили и тръби от двора на вилата му, която се намира в землището на Пещера. Проведени са незабавни действия по разследването и скоро след това бил установен авторът на посегателството. Оказало се, че това е 60-годишен пещерец, който доброволно предал на полицаите част от откраднатите вещи. Другата част били открити в пункт за изкупуване на метални отпадъци. По случая се води досъдебно производство.

Млад мъж, притежаващ наркотици, е задържа от служители на полицейски участък „Изток“ в Пазарджик. Полицаите проверили автомобил „Рено”, където под седалката на пътника до шофьора са открити 10 топчета, съдържащи суха зелена листна маса. Последвал полеви наркотест, който реагирал положително на синтетичен канабиноид. Дрогата е иззета, а притежателят и задържан в ареста за срок от 24 часа. По случая е образувано бързо производство.
Loading...