hebar_sadii1.jpg

ФК "Хебър 1918" ще процедира днес в Съдийската колегия при БФС жалба срещу съдийството на футболния рефер от Перник Димитър Димитров, асистента му Владимир Велев(София) и ВАР реферите Драгомир Драганов(Варна) и Димо Вълчев(Варна), ръковoдили срещата от 18 кръг на efbet Лига между отборите на ФК „ХЕБЪР 1918“  и ФК „Локомотив 1926“ (Пловдив).

Основанията за нашето искане се обуславят от няколко обстоятелства, се казва в контестацията, подписна от председателя на УС на клуба Елизар Спасов:

"* В 12 мин. 40 сек. състезателят от отбора на ФК „Локомотив” Георги Каракашев фаулира в гръб Венсан Марсел от ФК "Хебър", за което не получава полагащия му се по Правилник жълт картон. Прилагаме запис за въпросната ситуация.

* В 31 мин. отново състезателят от отбора на ФК „Локомотив” Георги Каракашев прилага, меко казано, опасна игра спрямо Октай Хамдиев от ФК "Хебър", за което пак не е санкциониран с поне жълт картон. Прилагаме запис за въпросната ситуация.

* В 33 мин. е третото възражение, което имаме срещу главния съдия. Налице е за трети път фаул отзад на състезателя от отбора на ФК „Локомотив” Георги Каракашев срещу Венсан Марсел от ФК "Хебър", като едва тук той получава жълт картон. Смятаме, че трябваше да бъде негов ТРЕТИ, респективно отдавна червен! Прилагаме запис за въпросната ситуация.

* В 76 мин. номер 91 от състава на ФК "Локомотив" Райън Бидунга спира обещаваща контраатака на Алекс Серано от ФК "Хебър", за което отново не е вдигнат жълт картон. Прилагаме запис за въпросната ситуация.

* Основната ни претенция към съдийството в същия мач е свързана с незачетения в 45-а минута изравнителен гол за ФК "Хебър" на Хлеб Бухал за 1:1. Твърдим убедено, че реферите неправилно отмениха попадението заради несъществуваща засада, с което експлицитно повлияха на резултата. На видеозаписа се вижда, че при подаването към Хлеб Бухал с топката играе Ивайло Михайлов, а не Мартин Михайлов, който е в засада. Първият е в редовна позиция и продължава пътя на топката към Хлеб Бухал, който я вкарва във вратата на ФК "Локомотив"(Пд). Преценката за това е направена от ВАР-съдиите Драганов и Вълчев. Прилагаме запис за въпросната ситуация.

* Не на последно място имаме претенции за немотивирано малко продължение на срещата - едва 2 минути.

"Уважаеми Господа, предвид посочените по-горе аргументи, Ви молим жалбата ни да бъде разгледана обстойно и да бъде взето правилно решение от Ваша страна за нелепите съдийски отсъждания, които доведоха до крайния резултат на срещата", се казва в протеста на ФК "Хебър".


hebar_sadii2.jpg
hebar_sadii3.jpg


Loading...