as_mistar_ikonomika.jpg

Председателят на Надзорния съвет на „Асарел-Медет“ Димитър Цоцорков получи голямата награда „Мистър Икономика“ за 2022 г. на списание „Икономика“ и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България. Призът му бе връчен от вицепрезидента Илияна Йотова, а министърът на икономиката и индустрията Никола Стоянов награди „Мисис Икономика“ - Зарина Генчева, управляващ директор на „Моушън Артс“ на тържествена гала церемония снощи в зала „Джон Атанасов“ на София Тех Парк.

По традиция победителите бяха отличени със символа на конкурса от създаването му преди 32 години – статуетката „Рибарят и златната рибка“ на скулптора Ставри Калинов.

Димитър Цоцорков благодари за признанието и посвети отличието на покойния си баща проф. д-р Лъчезар Цоцорков и на целия екип на компанията. Той поздрави всички номинирани за това признание и посочи колко важни за страната ни са успехите на българския бизнес в тези времена на глобална несигурност.

Тази година в конкурса, наричан и Оскарите на бизнеса, имаше още три категории – „Дигитализация“, „Иновации и технологии“ и „Пазарна експанзия“. Поради високия брой на подадените кандидатури Управителният съвет на КРИБ, който избира победителите, реши да връчи по две награди.

В категория „Дигитализация“ отличени са Владимир Доков, изпълнителен директор на „Евро Геймс Технолоджи“, и Любомир Пейновски, мажоритарен собственик на „Клийнтех България“. Призовете връчи министърът на електронното управление Георги Тодоров.

Награди в категория „Иновации и технологии“ получиха Иван Папазов, председател на Съвета на директорите и главен изпълнителен директор на „ВП Брандс Интернешънъл“, и Силвен Коло, управител на „Мелексис България“. Отличията връчи Мила Маречкова, изпълнителен директор на БАТ България и член на УС на КРИБ.

В категория „Пазарна експанзия“ бяха отличени Румен Цонев, председател на Съвета на директорите и главен изпълнителен директор на „Холдинг КЦМ 2000“, и Златислав Ивков – генерален директор на „Стомана Индъстри“. Призовете им връчи Джейсън Кинг, главен изпълнителен директор на Yettel и член на УС на КРИБ.

По традиция в рамките на конкурса беше връчена и специална награда от името на КРИБ и списание „Икономика“. Тази година тя отиде при проф. дтн инж. Николай Вълканов, председател на Съвета на директорите на „Минстрой Холдинг“, за корпоративната социална политика на компанията, подкрепяща редица значими социални каузи. Призът връчи Боряна Манолова, главен изпълнителен директор на „Сименс“ и зам.-председател на Управителния съвет на КРИБ.

Почетният Златен знак на КРИБ беше връчен на регионалната организация КРИБ Перник с председател Георги Милев от изпълнителния директор на КРИБ Евгений Иванов.

Цялата церемония по награждаването на победителите в конкурса „Мистър и Мисис Икономика“ 2022 ще бъде излъчена по Българската национална телевизия на 20 ноември (неделя) от 22.50 ч.


as_mistar_ikonomika2.jpg
as_mistar_ikonomika3.jpg


Loading...