stroit2020a_.jpg

Областното представителство в Пазарджик на Камара на строителите в България обяви победителите от годишните си награди за 2020 г. Пандемичната ситуация в страната наложи отлагане на тържествата в края на 2020 г. и връчването на годишните награди в строителството от област Пазарджик. След двукратно отсрочване и през 2021 г. Областният съвет (ОблС) на ОП на КСБ – Пазарджик, реши победителите да бъдат обявени без провеждане на събитие. В тази връзка Инж. Иван Делчев - Председател на областното представителство връчи наградите днес в офиса на ОП-Пазарджик.

Наградата заЦЯЛОСТЕН ПРИНОС В РАЗВИТИЕТО НА СТРОИТЕЛНИЯ БРАНШ се присъжда за втора година. Първото отличие беше връчено на Никола Василев, „Строймонтаж 07“ ЕООД. За 2020 г. изборът е направен след гласуване между членовете на ОП Пазарджик в периода 1 - 25 октомври 2020 г. Наградата е присъдена на строителя, получил най-много гласове - инж. Благо Танков, „Брокс 2003“ ООД, Пазарджик.

Roman Tsv

Престижният приз ЗЛАТНА ЛИБЕЛА 2020 – символ на добра строителна практика и управление, колегиалност, толерантност към партньори и колеги, се дава за 13-и път. По традиция победителят се определя от членовете на ОП Пазарджик. „Златната Либела 2020“ е за инж. Роман Цветков, „Металика“ ООД, Пазарджик `(на снимката горе).


Носителят на отличието ФИРМА С ДЪЛГОГОДИШНА ИСТОРИЯ, ОПИТ И УСТОЙЧИВО РАЗВИТИЕ се избира от ОблС на ОП на КСБ - Пазарджик. С пълно единодушие тази година с него се награждава „Янев – 55“ ЕООД, Пазарджик, с управител инж. Евтим Янев.

НАЙ-ДИНАМИЧНО РАЗВИВАЩА СЕ ФИРМА е „Инфрастрой СМ“ ООД, Пазарджик, с управител Спас Георгиев. Класацията в тази категория е на база информацията за последна финансова година. Показателите са Нетни приходи от продажби (НПП), Дълготрайни материални активи (ДМА) и Средносписъчен състав на персонала. Критериите, по които са определени победителите, са най-голям растеж в трите показателя на база подадени данни при чл. 20, ал. 2 от ЗКС по формула: 25% НПП, 25% ДМА, 50% персонал за финансова 2019 спрямо 2018 г.
На същия принцип се избира между фирмите с управители до 40 г. и НАЙ-ДОБЪР МЛАД СТРОИТЕЛ. Победител в тази категория е „Артстрой Про“ ООД, Пазарджик, с управител арх. Стефан Гюрджеклиев.

Кандидатури за СГРАДА НА ГОДИНАТА 2020 са постъпили само в категория „Жилищни сгради/Жилищни комплекси, многофамилни сгради, еднофамилни сгради“. Победител е многофамилна жилищна сграда в Пазарджик на ул. „Неофит Бозвели” 15. Проектант е „Студио Архитектон”, а строител е „ПИМО-СВ ООД, Пазарджик, с управител Спас Гергов.

Всички пластики са авторски произведения, изработени специално за Областното представителство, от талантливия пазарджишки скулптор Леон Бабачев.


stroit2020.jpg


Loading...