tp_15g3.jpg

Спазвайки традицията, както всяка година, кметът на община Пазарджик Тодор Попов и екипът му се събраха пред катедралния храм „Света Богородица”, за да отбележат поредната годишнина от началото на управлението му. Сред присъстващите бяха кметове на населени места, представители на администрацията, общински съветници, предприемачи и общественици.


Молебен за здраве отслужи архиерейският наместник Боян Кочев в съслужение с отци от църквата. След молебена отец Боян се обърна към Тодор Попов и присъстващите:

„В историята на нашия град ни прави нещо много силно впечатление. В първите години след Освобождението за тези кметове, които са се грижили за хората и за града, житиеписците казват, че са били изключение - повечето от кметовете, казват, че се грижели само за себе си. Няма жител на града, а и негов гост, комуто да не прави огромната разлика за последните 15 години и това, което се случи с град Пазарджик. Затова нашите сърца благодарят на Бога за това, че едно огромно изключение преди 15 години е поставил начело на нас, хората – жители на град Пазарджик. А за да се случи всичко това от последните 15 години, се изискват много неща – изисква се смелост от страна на градоначалника, изисква се усърдие, упоритост, труд, но най-много от всичко се изисква любов – любов към Отечеството, към родния край и към неговите жители”.
Той отправи апел към всички да творят добро, за да става Пазарджик все по-процъфтяващ и по-красив град, а лично към Тодор Попов се обърна:

„Годишнините са повод за равносметка и за поглед назад и оценка. Нека атестация за вашия труд бъдат не думите ни, а благодарните сърца на родителите, които няма нужда да напускат нашия прекрасен град, за да търсят препитание за семейството , нека бъдат онези многобройни витрини, отрупани с награди в културата и спорта, нека бъде детската глъчка по площадки, градини и паркове, нека бъдат всички онези спортни и концертни зали, пълни с деца. И тогава бъдете уверен, че като продължите да спазвате тая посока и тоя път, който сте си поставил в началото, народът ще ви цени и ще ви обича”.

След молебена кметът на Пазарджик благодари на екипа си:

"Горд съм с труда на всеки един от вас, защото сам човек, без подкрепа, без екип, без приятели, без съмишленици нищо не може да направи.
Благодаря на моите скъпи колеги от администрацията, които са до мен ежедневно, на моите скъпи колеги - кметове на населени места, на нашите скъпи партньори, с които толкова години сме заедно, които осъществяват важни социални и всякакви други дейности, свързани с публичните услуги, на моите приятели в годините, с които започнахме. Така лека-полека минаха 15 години.
Оценката я дават хората. Догодина, живот и здраве, ще проверим нашата оценка, и ако тя е такава, каквато е била до сега, продължаваме, защото Господ знае, че нашите мисли са светли и че, ние това го правим от сърце. Всички нас ни обединява едно-единствено нещо: обичаме града си, да обичаме хората в него. И ценим изключително много лоялността и коректността. Тук са хора, които са били с мен толкова много години и аз изключително ценя тези им качества.
С божията помощ напред аз съм убеден, че от тук нататък по-доброто ни предстои. Защото ние вече натрупахме опита, натрупахме експертизата, ако щете - малко сме и помъдрели. Умният човек се възползва от опита и го нарича мъдрост. Ние всички сме показали, че сме умни хора, защото правим това, което хората очакват от нас. Най-много щастлив ме прави фактът, че доверието, което имаме, се дължи именно на това - отговаряме на очакванията на хората. И никой от нас не трябва да забравя, че във всеки от нас е инвестирано доверие. Това е нашата отговорност, но пък това е и нашата сила.
Затова благодаря ви сърдечно! Без вас нашият град, нашите села и нашата община нямаше да бъдат такива. Искам да имате самочувствието на хора, които са допринесли за това, което сме в момента. А пък като приключим нашия мач, рано ли и късно, защото това ще стане, тогава вече историята и хората ще ни дават оценки."


tp_15g.jpg


Loading...