tp_sinitovo_sem_gori.jpg

Със "Скъпо семейство, добре дошли!", посрещна кметът на Пазарджик Тодор Попов Марин и Любка Трифонови, чийто дом в село Синитово изгоря при пожар преди седмица.

"Днешната среща между нас - нашият екип и вас, е продиктувана от две неща. Първо, искаме да покажем нашата съпричастност. Всеки може да изпадне в такава ситуация. Никой не е застрахован. Да ти изгори къщата, значи да ти е изгорял животът. Това е първата причина - да покажем нашето отношение, чисто човешко, към вашия проблем.

Второ, което е по-важно, че ние ще направим всичко възможно съвсем скоро и бързо този дом да бъде възстановен. По този начин искаме да покажем, че в такива трудни моменти трябва да се обединяваме и да си помагаме. Няма нищо по-хубаво и важно от това ние да ви помогнем, за да може вие да изкарате и Коледните празници по някакъв начин приемливо. И да знаете, че ние ви подкрепяме, да усетите нашата не само духовна подкрепа, а и материална," сподели Тодор Попов. Той поздрави Марин Трифонов, който успя да спаси от огнената стихия децата си на 4 и 11 години: "Ти си постъпил като истински баща. За един баща няма по-важно от това да спаси децата си. В каквато и да е ситуация. Така че, браво, Марине!"

Кметът на Пазарджик се разпореди за най-спешните неща, които трябва да се направят:  на място да се уточни нуждата от материали, да се намери бригада, която от понеделник-вторник да започне ремонта, а  след това да бъде уточнено всичко необходимо, от което има нужда семейството в чисто битов план.

"Ще ви помогнем за всичко. Да сте спокойни! Това не означава, че вие не трябва да полагате усилия. Не искам да губите вяра. Най-важното е, че вие сте живи и здрави. Тази рана ще зарасне, ще остане само лош спомен. По-важното е  във вас, скъпи млади хора, да остане споменът от това, че вие сте намерили подкрепа от хората. Единственото, което ни обединява е, когато някой е в беда, да му помогнем.

Приемаме вашият проблем като наш. И освен всичко друго искам да ви вдъхнем вяра, че всичко ще се оправи. И то по-бързо, отколкото сте очаквали. Гледайте децата, а кой с каквото може  да помага. Ние ще направим възможно до края на следващата седмица да са стартирали ремонтните работи", увери пострадалото семейство кметът на Пазарджик.

Tp Sinitovo Sem Gori2

"Благодарим много за подкрепата, която ще ни бъде оказана по-бързо да ни се възстанови домът. В интерес на истината очаквахме подкрепа от Общината, но не очаквахме, че ще е толкова голяма", сподели от своя страна Марин Трифонов.

"Животът ме е научил, че ако очакваме да събираме пари дълго време, тя, подкрепата се размива.  Най-добрата подкрепа е навременната подкрепа", каза в заключение кметът на общината Тодор Попов.

 
Loading...