klas_na_mesetsa12_2022.jpg

Кметът на Пазарджик лично награди победителите в конкурса на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик "Клас на месеца".

Удостоените за месец декември са първи „б” клас от СУ „Георги Брегов” с класен ръководител Анета Цурева и  8 „а“ в партньорство с 10 „а“ клас от СУ „Д-р Петър Берон“ с класни ръководители Божурка Митева и Марияна Баракова.

"Много държах лично да засвидетелствам своето отношение на уважение и да ви кажа, че се гордеем с вас и с това, което сте направили." С тези думи Тодор Попов се обърна към малките  първокласници, като отбеляза, че чувството за съпричастност трябва да се възпитава от най-ранна детска възраст. В Деня на толерантността заедно с по-големи ученици от 12 „а“ клас те гостуват в Дневния център за деца и младежи с увреждания „Вяра, Надежда и Любов“, където представят урок на тема „Толерантност“ с песни, стихове, тематични игри и поднасят на своите нови приятели лакомства и санитарни материали, закупени от родителите на първокласниците.

"Всички ние, колкото и да сме различни, сме еднакви. Всички деца искат да си играят, да се забавляват, но и да правят добри и полезни неща.

Очаквам и от тук нататък да продължите да правите такива неща, защото това е важно за нас като град, така и за вас като млади хора, които тепърва формират своето отношение към живота. Браво на вас!" Така кметът на Пазарджик поощри първолаците от  СУ „Георги Брегов”.

Учениците от 8 „а“ и 10 „а“ клас от СУ „Д-р Петър Берон“ пък събрали пари  и пребоядисали съоръженията на детска площадка, която е в близост до училището. В партньорство реализирали и дарителска кампания за децата от Дома  „Вяра, Надежда и Любов“.

"Впечатлен съм от две неща. Първо, че два класа сте се обединили  около тази  добра и полезна идея. Моят дългогодишен опит показва, че ние трудно се обединяваме за каквото и да било - големи сме индивидуалисти и трудно работим в екип. Радващото е, че вие сте преодолели това и сте направили нещо впечатляващо. Толкова години ние полагаме усилия нашият град да се развива и той да става все по-хубав и красив, но това няма как да стане само с кмета и неговия екип. Като в едно голямо семейство - всеки трябва да има ангажимент, за да може домът да изглежда добре. Това се отнася и за града, в който живеем. Чест ви прави, че сте облагородили едно пространство и сте го направили по-красиво. Затова искам да ви кажа едно голямо благодаря! А също така и на вашите ръководители!

Нищо по-смислено няма в живота от това да правиш полезни неща за мястото, в което живееш. Това дава най-голяма удоволетвореност", сподели Тодор Попов пред тийнеджърите от  СУ „Д-р Петър Берон“.

Класовете победители получиха плакет, грамота, шапки с логото на комисията и табло „Клас от добротворци”. Грамоти за участие и табла „Клас от добротворци” получиха и всички участници в конкурса „Клас на месеца”. На таблата децата ще вписват добрите си дела  и ще ги илюстрират със снимки.

В края на учебната година МКБППМН към Община Пазарджик ще връчи голямата награда на конкурса – 1500 лева и ще излъчи „Клас на годината”. А таблата „Клас от добротворци” ще бъдат подредени в изложба на видно място в града.

 


klas_na_mesetsa12_2022a.jpg
klas_na_mesetsa12_2022b.jpg
klas_na_mesetsa12_2022c.jpg


Loading...