led_yazovir.jpg

Мъж от велинградското село Драгиново се е удавил при инцидент в язовир „Малък Беглик“ края Батак, съобщи говорителят на ОДМВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

Вчера следобед е получен сигнал за инцидента. 47-годишен мъж от село Драгиново, заедно със своя 23-годишен син и техен 21-годишен приятел от същото село отишли на риболов в язовира. Бащата и синътт започнали да ловят риба върху заледената повърхност по края на водоема. Ледът под краката им се пропукал и те се оказали в ледените води. Намиращият се на сушата техен съселянин отишъл да потърси помощ и спрял микробус, в който пътували баща и син от Ракитово. Те с помощта на въже издърпали 23-годишния мъж от водата, но, за съжаление, бащата потънал. На мястото се пристигнали екипи на пожарната и полицията в Батак, отцепен е периметъра на местопроизшествието.

Днес на място са изпратени и водолази от сектор „Специализирани оперативни дейности“ при РДПБЗН-Пловдив. С тяхна помощ тялото на удавилия се баща е открито и извадено на сушата. Трупът е транспортиран за аутопсия в отделение по съдебна медиците в МБАЛ-Пазарджик. Извършен е оглед, образувано е досъдебно производство в РУ-Пещера.
Loading...