nagraden_uchenik_Rakitovo2.jpg

Ученик от Средното училище „Свети Климент Охридски” в Ракитово бе отличен за проявените от него кураж, смелост и съобразителност при спасяване на давещ се млад човек в язовир.

Както съобщихме вчера, при риболов върху леда на язовир „Малък Беглик” се удави мъж, а синът му беше спасен благодарение на бързата реакция, смелостта и отзивчивостта на млади хора. На зова за помощ се притекли пътуващите с микробус Ангел Йорданов на 37 години от Ракитово и неговият 14-годишен син носещ същите имена, като баща си. Без да губят време, с помощта на въже те издърпали 23-годишния мъж от водата. За съжаление, 47-годишният му баща не успял да се спаси и потънал в язовира.

За проявените от него и неговия баща кураж, смелост и бърза реакция началникът на РУ-Пещера главен инспектор Камен Радев връчи почетна грамота на седмокласника Ангел Йорданов. Това стана днес в сградата на неговото училището, в присъствието на съученици, преподаватели и ръководството на учебното заведение. Главен инспектор Радев изрази своята и на колегите си признателност за благородната и човешка постъпка на Ангел и неговия баща, определи я, като пример за подражание и възхищение.


nagraden_uchenik_Rakitovo.jpg


Loading...