volei20231901a.jpg

Грандиозно волейболно шоу обещаха домакините и организаторите на Money+ Купа България

Пазарджик е домакин на Money+ Купа България – 2023. Грандиозно волейболно шоу обещаха на пресконференция днес организаторите. Турнирът ще се проведе в зала “Васил Левски”, а подробности за събитието дадоха председателят на Националната волейболна лига Живко Желев, кметът Тодор Попов и председателят на ВК „Хебър” Александър Иванов.

„Всички отбори много се вълнуват, особено тези от Висшата лига и очакваме сериозно присъствие на феновете и от тяхна страна”, сподели Живко Желев, председател на Националната волейболна лига (НВЛ). „Това е събитие, което е знаково за НВЛ и любителите на волейбола в държавата ни. Пазарджик е град, който показа през последните години, че има страхотна традиция в организирането на подобни мероприятия и има страхотна публика. Надяваме се тази година да зарадваме отново всички фенове в града ви, както с добра игра, така и с положителни емоции“ , каза още Желев и благодари на кмета на Община Пазарджик Тодор Попов за това, че за пореден път Пазарджик се ангажира с организирането на финалния турнир за Купа България.

„За втори път ще домакинстваме тази купа и с това, което правим през последните години нашето желание е да дадем добрият пример”, каза кметът Тодор Попов. „Радвам се, че тази година първенството е още по–интересно, всички отбори се стараят, те са вдигнали нивото още повече, което е радващо, защото това беше нашата идея, да дадем добрият пример и да покажем, че български отбори могат да се представят добре и в чужбина. Щастлив съм, че тази схема проработи. Да благодарим и на спонсорите, и на Лигата, за това, че отново избраха Пазарджик. Ще се радвам през следващите години и други градове да домакинстват. Ние сме готови да помагаме с логистика и с опит, защото натрупахме доста през годините, за да могат и другите градове да се докоснат до магията на добрия волейбол. Когато човек има нещо добро и полезно той трябва да го споделя и да го мултиплицира и на други места“ – каза още Тодор Попов, аргументирайки се, че ако нивото на волейбола се вдигне като цяло, по-лесно можем да пробием в Европа.
„Най-хубавото е, че федерация, лига и клубове гледаме в една посока. Моето мнение за миналогодишния формат от 16 отбора беше, че е прекалено раздут и ето, тази година сме по-малко, догодина – още по-малко. Най-добрите ще участват. Така става естествената селекция и се вдига качеството. Трябва да се правят неща, които са полезни за израстването на волейбола като цяло, не само за един, два или пет клуба. Ние искаме да сме най-добрите и гоним тази цел. Но искаме и другите да са добри, да играем със силни отбори и нашето първенство да е силно. И тук трябва да си помагаме и да вървим напред всички заедно, затова искаме да споделяме целия ни опит, включително и как осигуряваме финансиране, за да стават и другите отбори добри. Защото помагайки на другите отбори, ние помагаме на себе си да ставаме по-силни”, каза още Тодор Попов.
Кметът на Пазарджик покани представителите на волейболната лига на награждаването довечера на Спортист на Пазарджик. „Всяка година нашите спортисти печелят 1200-1800 медала от републикански, национални, балкански, европейски и световни първенства. В Пазарджик има 6 спортни зали и ще изградим още една през следващата година за 3 хиляди души. Развиваме 33 вида спорт, имаме 50 клуба и всички те получават субсидия от общината. Всички срещи се посещават безплатно и трябва да е ясно, че спортът не е бизнес, това е социална дейност, която общината прави и за спорта се дават пари, от него не се взимат. И всичките успехи ни дават повод за гордост. По 4500 деца играят във волейболните и футболните школи, 150 деца играят баскетбол, 400 деца плуват в два закрити и два открити басейна. Ние сме добрият пример и искаме всички да ни последват”, каза още Тодор Попов. Той сподели, че би се радвал отново да станем спортна нация.

Програма на Money+ Купа България

20 януари
12:30 ЦСКА – ДЕЯ /B/
15:00 МОНТАНА – БЕРОЕ /C/
17:30 ХЕБЪР – ЧЕРНО МОРЕ /A/
20:00 ЛЕВСКИ – НЕФТОХИМИК /D/

21 януари
16:00 ПОБЕДИТЕЛ B – ПОБЕДИТЕЛ C
18:30 ПОБЕДИТЕЛ A – ПОБЕДИТЕЛ D

22 януари
16:00 ФИНАЛ ЖЕНИ
19:00 ФИНАЛ МЪЖЕ


volei20231901.jpg


Loading...